Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

KPMG: Οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν από 50 έως 60 δολάρια το βαρέλι το 2017

KPMG: Οι τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν από 50 έως 60 δολάρια το βαρέλι το 2017
Η εταιρεία προβλέπει, ότι η τιμή του πετρελαίου το α΄ εξάμηνο του 2017 θα κυμανθεί κοντά στα 50 δολάρια και θα αυξηθεί το β΄ εξάμηνο κοντά στα 60 δολάρια.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου είναι πιθανόν να παραμείνουν λίγο πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι το α΄ εξάμηνο του 2017 και να αυξηθούν κοντά στα 60 δολάρια το βαρέλι κατά το β΄ εξάμηνο, σύμφωνα με ανάλυση της KPMG που έδωσε σήμερα (9/1) στη δημοσιότητα.
Η KPMG επισημαίνει τον σκεπτικισμό της όσον αφορά στη συμμόρφωση με τη συμφωνία των μη μελών του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δεδομένου ότι παρόμοιες προσπάθειες στο παρελθόν δεν είχαν επιτυχή κατάληξη.
Ακόμη, η εταιρεία επισημαίνει, ότι η Ινδονησία αποχώρησε από τη συμφωνία των κρατώ-μελών του ΟΠΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι η ημερήσια παραγωγή των 722.000 βαρελιών την ημέρα της χώρας αυτής, πρέπει να επιμεριστούν στα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Οργανισμού.
Σημειώνει δε, ότι αν υπολογιστεί η εξαίρεση από τη συμφωνία της Λιβύης, της Νιγηρίας και του Ιράν, ο στόχος της μείωσης της παραγωγής στα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα είναι ανέφικτος, τουλάχιστον κατά το α΄ τρίμηνο του 2017.
Εκτιμά δε, ότι το πιθανότερο είναι, να μειωθεί η παραγωγή το διάστημα αυτό στα 33 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κάτι που θα μειώσει μεν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης της τιμής από το α΄ τρίμηνο του 2017, τουλάχιστον στα επίπεδα που επιθυμεί ο ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης