Αναλύσεις

Άγκυρα: Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με στρατιωτική καταστροφή για Ελλάδα

Άγκυρα: Θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με στρατιωτική καταστροφή για Ελλάδα

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο Yigit Bulut, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, «απειλώντας» ουσιαστικά την Ελλάδα με στρατιωτική καταστροφή σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Άγκυρα.
Ειδικότερα, σε άρθρο του σε τουρκική εφημερίδα, ο Bulut υποστηρίζει ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον χρειαστεί».
«Η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή πλευρά και το Ισραήλ, έπειτα από ένα βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο νομίζουν ότι υποστηρίζονται από τους μεγάλους αδελφούς τους και να γίνουν όργανο της ιμπεριαλιστικής τάξης», σημείωσε ο, προσθέτοντας ότι αν έρθουν αντιμέτωποι με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «είναι κατεστραμένες».
«Νομίζετε ότι ελληνική φρεγάτα μπορεί να διακινδυνεύσει να έρθει κοντά όταν βλέπει πλοία του τουρκικού Ναυτικού;
Κάποιοι ελπίζουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα γίνουν καλοί φίλοι και γείτονες, αλλά αυτό δεν θα γίνει.
Και όχι εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας τους», γράφει στο άρθρο του ο Bulut, απειλώντας ότι εάν οι στόλοι των δύο χωρών προχωρήσουν σε εκτόξευση πυρών, θα είναι μία στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα
«Ελπίζω η Ελλάδα να μην μπει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να την χρησιμοποιήσουν.
Το ενδεχόμενο μίας φυσικής παρενόχλησης των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα τελειώσει με μια στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα.
Ελπίζω να κερδίσει η λογική και η φιλία, καθώς και να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή», καταλήγει ο ίδιος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης