Αναλύσεις

Αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Αν. Μεσόγειο - Παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

Αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Αν. Μεσόγειο - Παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

Πρόκειται για  αντιτορπιλικά με προηγμένες επιχειρησιακές δυνατότητες κλάσης Arleigh Burke ένα εξ αυτών το USS Ross

Tέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά με προηγμένες επιχειρησιακές δυνατότητες που βρίσκονται στη Ανατολική Μεσόγειο  μετά τις τουρκικές προκλήσεις με το ερευνητικό σκάφος Barbaros, αλλά και τις απειλές της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις της αμερικανικής EXXON Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ.
Πρόκειται για  αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke ένα εξ αυτών το USS Ross.
H EXXON Mobil διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρές διασυνδέσεις με το αμερικανικό κράτος, με τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ρεξ Τάιλερσον να έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ της κυβέρνησης Τραμπ πριν αντικατασταθεί από τον Μάικ Πομπέο.Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε προ ημερών μήνυμα στην Άγκυρα, διαμηνύοντας ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».
Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που έσπευσαν να «προστατεύσουν» το ερευνητικό σκάφος Barbaros, ανέμεναν προφανώς ότι εκτός από την παρουσία του ελληνικού ΠΝ θα είχαν να αντιμετωπίσουν και την παρουσία άλλων δυνάμεων. Όπως γράφει το Militaire.gr σίγουρα δεν θα είχαν υπολογίσει ότι στην “επίμαχη” περιοχή, θα είχαν απέναντί τους τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke!
Πρόκειται για αντιτορπιλικά πρώτης γραμμής με απίστευτες πυραυλικές και αντιπυραυλικές δυνατότητες. Αποτελούν διακαή πόθο του ελληνικού ΠΝ το οποίο διαρκώς αιτείται στις ΗΠΑ την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων αυτού του τύπου.
Μέχρι στιγμής το αίτημα απορρίπτεται.
Δύο από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά που παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις. Το USS ROSS εκτοξεύει Τόμαχοκ εναντίον στόχων στην Συρία και το USS Argleigh Burke πλήττει στόχους του ISIL. To τρίτο το Bulkeley έχει δέσει και στον Πειραιά.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=H9034BawdX4

https://youtu.be/fw2c5tYijQI

Πηγή:skai/philenews
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης