Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Βρήκε (;) τους 80 βουλευτές ο Zaev για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βρήκε (;) τους 80 βουλευτές ο Zaev για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 11 βουλευτές του VMRO προσχώρησαν στη γραμμή υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Σενάρια επί σεναρίων για το κατά πόσο η κυβέρνηση του Zoran Zaev έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ή όχι την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών προκειμένου να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση που θα ανοίξει το δρόμο για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατ’επέκταση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, διακινούνται τα τελευταία 24ωρα.
Αν και χθες αναφερόταν πως ο Zaev αναζητούσε μόλις 4 βουλευτές από την αντιπολίτευση για να φτάσει στον μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για να περάσει η αναθεώρηση του Συντάγματος, το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι ALSAT-M μετέδωσε ότι 11 βουλευτές του VMRO – DPNE, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσχώρησαν στη γραμμή της κυβέρνησης Zaev και τάσσονται υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης, γεγονός που άλλωστε αποτρέπει και το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Ωστόσο, την πληροφορία αυτή διέψευσε το VMRO –DPNE, υπογραμμίζοντας πως είναι «αδύνατο οποιοσδήποτε από τους βουλευτές του VMRO – DPNE να ψηφίσει ενάντια στη βούληση και στην επιθυμία των πολιτών της Μακεδονίας όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου».
«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι βουλευτές μας πρέπει να σεβαστούν τη βούληση των πολιτών και ότι η θέση του κόμματος μας απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του VMRO – DPNE, Dimce Arsovski.
Πάντως, η φημολογία και η σεναριολογία για βουλευτές της αντιπολίτευσης που πέρασαν στην κυβερνητική γραμμή δίνουν και παίρνουν, με το VMRO – DPNE να κατηγορεί την κυβέρνηση για εκβιασμούς και απειλές και με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «εξαγορά βουλευτών» ή και για απαλλαγή όσων κατηγορούνται με σκάνδαλα υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφίσουν υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης και άρα της Συμφωνίας των Πρεσπών..
Το τι από όλα αυτά ισχύει θα φανεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης