Αναλύσεις

Η αντιπολίτευση στα Σκόπια ζητά την παραίτηση του Ανγκιούσεφ που πούλησε την EDS

Η αντιπολίτευση στα Σκόπια ζητά την παραίτηση του Ανγκιούσεφ που πούλησε την EDS

Η αντιπολίτευση κάνει σημαία την εξαγορά της EDS από την ΔΕΗ

Πολιτικός σεισμός στα Σκόπια μετά τα όσα καταγράφηκαν για την εξαγορά από την ΔΕΗ, της EDS που ανήκε στον αντιπρόεδρο και στενό φίλο του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ.

Η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ με έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητά από τον Ανγκιούσεφ να παραιτηθεί. Ζητά επίσης «αντί να απειλεί με μηνύσεις» να αποδείξει γιατί κατατέθηκαν τα χρήματα από την ΔΕΗ σε προσωπικούς λογαριασμούς, πού κατέληξαν αυτά και γιατί έγινε η συμφωνία σχεδόν κρυφά, δυο μήνες πριν τις Πρέσπες.
Επίσης διερωτήθηκε πώς η ΔΕΗ που αντιμετώπιζε ζημίες μεγαλύτερες από την τιμή αγοράς της EDS να αγοράσει μια επίσης ζημιογόνα εταιρία που βρίσκεται υπό πτώχευση.
Ζήτησε, τέλος, από τον Ανγκιούσεφ να απαντήσει εάν την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση της εταιρείας, διαπραγματεύτηκε και θέματα εθνικού συμφέροντος.
Ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε αναξιόπιστες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και κάλυψε απολύτως τον στενό του συνεργάτη και αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι καλά έκανε και έλαβε από τους Έλληνες τα χρήματα καθώς η εταιρία αποτελούσε περιουσία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης