Αναλύσεις

Deloitte: Μακροπρόθεσμα η τιμή του πετρελαίου τύπου WTI θα φθάσει τα 75 δολάρια το βαρέλι

Deloitte: Μακροπρόθεσμα η τιμή του πετρελαίου τύπου WTI θα φθάσει τα 75 δολάρια το βαρέλι
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deloitte, η μέση τιμή του πετρελαίου τύπου WTI αναμένεται να φθάσει τα 55 δολάρια το βαρέλι το 2017 και τα 57 δολάρια το βαρέλι το 2018
Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και άλλους κορυφαίους παραγωγούς εκτός Οργανισμού αναμένεται να δώσει μια βραχυπρόθεσμη ώθηση στις τιμές, η οποία ωστόσο θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την αύξηση της παραγωγής στον Καναδά και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte.
Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη, ότι υπάρχει αμφιβολία για το αν η συμφωνία για μείωση της παραγωγής θα εφαρμοστεί πιστά, τονίζοντας ότι οι οικονομίες των περισσοτέρων απ’ αυτές τις χώρες εξαρτώνται από τις εξαγωγές πετρελαίου.
Προσθέτει ωστόσο, ότι και ένα μέρος της προτεινόμενης μείωσης να επιτευχθεί, η παγκόσμια προσφορά θα μειωθεί σε σχέση με τη ζήτηση περισσότερο από τις προβλέψεις για το 2017.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Deloitte, η μέση τιμή του πετρελαίου τύπου West Texas Intermediate (WTI) αναμένεται να φθάσει τα 55 δολάρια το βαρέλι το 2017, να αυξηθεί στα 57 δολάρια το βαρέλι το 2018, ενώ μακροπρόθεσμα προβλέπει ότι η μέση τιμή θα φθάσει τα 75 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον αναλυτή αγοράς της εταιρείας Andrew Botterill, «ακόμη και μία μικρότερη από την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής θα επιτρέψει στις τιμές να ανακάμψουν ελαφρώς το 2017, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να δείχνει ότι θα οδηγηθούμε σε σημαντικά υψηλότερες τιμές οποτεδήποτε σύντομα».
Η Deloitte προβλέπει επίσης κάποια αποδυνάμωση των τιμών του φυσικού αερίου, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις που προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης