Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών η προτεραιότητα όταν έλθουμε στην εξουσία

Μητσοτάκης: Ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών η προτεραιότητα όταν έλθουμε στην εξουσία

Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών θα είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ όταν θα έρθει στην εξουσία υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα αναφέρει ότι «απεχθάνεται το ρόλο του πολιτικού μεσσία» και τονίζει ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει συγκρουσιακή λογική του Αλέξη Τσίπρα με τις αγορές γιατί «αυτό το παιχνίδι θα το βρω μπροστά μου».
«Δεν είμαστε άγνωστοι. Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του συστήματος ασφάλισης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί βέβαιή την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές γι αυτό κι έχει ήδη έτοιμα τα προσχέδια των πρώτων νόμων που θα καταθέσει στη Βουλή, φιλοδοξώντας να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία ενώ έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη ΔΕΗ.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς αναφέρει ότι «δεν θα πάω από την πρώτη ημέρα στη Merkel για να διαπραγματευτώ τα πλεονάσματα γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές», και υπογραμμίζει πως βασίζεται στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η ΝΔ αντιμετωπίζεται ως μοναδικό φαινόμενο για τα δεδομένα του ΕΛΚ καθώς κατάφερε να μην έχει καμία λαϊκιστική απειλή στα δεξιά της και να απευθύνεται στον κεντρώο χώρο χάριν του μετριοπαθούς προφίλ του αρχηγού της.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα βρεθεί από την πρώτη στιγμή μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές η θέση της παραμένει εξαιρετικά επισφαλής» τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί εθνικός στόχος η μείωση των εξοντωτικών πλεονασμάτων ύψους 3,5%».

Η Συμφωνία των Πρεσπών 

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μήνυμά του προς το εξωτερικό είναι ξεκάθαρο: «Με τον Τσίπρα κάνατε τη συμφωνία, με τον Τσίπρα να την περάσετε από την ελληνική βουλή.
Η ΝΔ είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αν κληθεί να την κυρώσει, διότι εγώ δεν θα την είχα δεχθεί ποτέ».
Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, αναφέρει ότι θα είναι εμφανώς μικρότερο από το σημερινό, δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και ορισμένα υπουργεία θα συγχωνευτούν. Οι αποδεδειγμένα από προηγούμενες θητείες καλοί υπουργοί της ΝΔ, οι νέοι βουλευτές που έδειξαν την αξία τους, αλλά και πρόσωπα που δεν βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα θα βρουν τη θέση τους σε ένα κυβερνητικό σχήμα «που θα βγάζει νόημα» και θα συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση.
«Οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση».
«Δεν έπαιξα τα παιχνίδια του Τσίπρα, γιατί θα τα βρω μπροστά μου. Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτόν τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε», αναφέρει σε άλλο σημείο.
Πηγή:
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης