Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Motor Oil: Γιατί η Wood αναβαθμίζει την τιμή - στόχο στα 25,64 ευρώ - Επενδυτικό ενδιαφέρον στο Λονδίνο

tags :
Motor Oil: Γιατί η Wood αναβαθμίζει την τιμή - στόχο στα 25,64 ευρώ - Επενδυτικό ενδιαφέρον στο Λονδίνο

Η στρατηγική του ομίλου σε ένα απαιτητικό περιβάλλον

 Ενισχύεται το επενδυτικό  ενδιαφέρον για τον ενεργειακό κλάδο όπως προκύπτει από την ανταπόκριση που υπήρξε στο Λονδίνο για τις μετοχές καθώς και από την νέα ανάλυση της Wood για τα διυλιστήρια που αναβαθμίζει την τιμή -στόχο με ένδειξη buy της Motor Oil στα 25,64 ευρώ από 23,78 ευρώ.

Γιατί όμως ενώ προβλέπει μείωση των περιθωρίων κέρδους για τα διυλιστήρια στα 9 δολ/βαρέλι η ανάλυση αναβαθμίζει την ΜΟΗ;

- Πιστεύει ότι η εταιρία θα είναι ωφελημένη από τις προσαρμογές που θα γίνουν στην αγορά το 2020 λόγω του IMO, που έχε να κάνει με τα καθαρά καύσιμα στη ναυτιλία, μειώνοντας τα υπολειπόμενα καύσιμα πετρελαίου (residual fuel oil). Eπίσης η αναβάθμιση της μονάδας Jet Merox και η επένδυση για την καλύτερη αξιοποίηση του υδρογόνου, ώστε να μειωθεί η ρύπναση των παραγόμενων καυσίμων θα συμβάλει θετικά. Οι επενδύσεις σε logistics για την βελτιστοποίηση της διαχείρισης των χώρων αποθήκευευσης, παραγωγής και διανομής στην θετική κατεύθυνση.

- Παράλληλα βελτιώνεται και η αγορά του retail στην Ελλάδα όπως δείχνει το β τρίμηνο του 2018 και αποδίδει η επέκταση του δικτύου σε νησιά και αυτοκινητοδρόμους. Ο τουρισμός και οι πτήσεις ανεβάζουν την ζήτηση που με τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνoυν άνοδο 18% στο 5μηνο του 2018. Η αύξηση ζήτησης για diesel θα συνεχιστεί όπως επίσης και για τα καύσιμα των αεροπλάνων.

- Eχουν εξαγοραστεί οικόπεδα για να επεκταθεί το διυλιστήριο της Κορίνθου χωρίς να υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις.

- Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η έναρξη λειτουργίας του λεγόμενου πράσινου διυλιστηρίου Star στην Τουρκία, όπου η ΜΟΗ εξάγει μεν αλλά δεν αναμένεται να επηρεασθεί καθοριστικά γιατί το πρόβλημα θα πλήξει τους ασιάτες ανταγωνιστές λόγω της απόστασης από την γείτονα χώρα.

Στα 22 ευρώ με προβλεπόμενο EBITDA 589 εκατ ευρώ για το 2018, καθαρά κέρδη 318 εκατ που αντιστοιχούν σε 2,87 ευρώ ανά μετοχή, η μετοχή διαπραγαμτεύεται σε P/E 7,6,  EV/EBITDA 4,7 και μερισματική απόδοση 6,6%. Παράλληλα ο κύκλος εργασιών αναμένεται στα 9,4 δισ ευρώ και τα κέρδη μέχρι το 2020 υψηλότερα.

Κατά το raodshow του Λονδίνου υπήρξε συστηματικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η μετοχή κλείνοντας την Παρασκευή 21/9 στα 22,60 ευρώ. Οι εισροές έχουν φέρει στο μετοχολόγιο funds από Βρετανία, ΗΠΑ και Ευρώπη. Σημειώνεται ότι στα 19,60 έγιναν την περασμένη Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου νέα πακέτα σε ξένους με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η νέα κίνηση της μετοχής.

 

Δείτε αναλυτικά τα γραφήματα για την πορεία του κλάδου και της εταιρίας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Συνολικά αναμένεται οι τιμές του πετρελαίου να κινηθούν στα όρια των 70 με 80 δολαρίων και η προσφορά των προιόντων διυλιστηρίων να αυξηθεί μέχρι το 2019 κατά 3 εκατ βαρέιλα ανά ημερα.

 

 

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης