Αναλύσεις

Στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Πιθανή θεωρείται και μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan

Στη Νέα Υόρκη για την 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μεταβαίνει την ερχόμενη Κυριακή 23/9 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παράλληλα με τις εργασίες του ΟΗΕ αναμένεται να έχει επαφές με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οργανισμούς.
Συγκεκριμένα, διπλωματική πηγή ανέφερε πως ανάμεσα σε αυτά τα ιδρύματα, είναι η Bank of America, η Merrill Lynch, η Morgan Stanley κ.ά., ενώ επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε γεύματα εργασίας με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οργανισμών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων
«Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και οι επαφές του δίνουν συνέχεια στην προβολή που δόθηκε στην αμερικανική συμμετοχή στη φετινή ΔΕΘ με τη συμμετοχή μεγάλων, γνωστών εταιρειών και τη στήριξη από τις ΗΠΑ, που δίνει ένα θετικό για την Ελλάδα μήνυμα προς τις αγορές και για τις μεταρρυθμίσεις και για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ η ίδια διπλωματική πηγή.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει το απόγευμα της Τρίτης 25/9 στη ετήσια σύνοδο του οργανισμού Concordia, θα έχει επαφές με Ελληνοαμερικάνους επενδυτές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης 26/9 θα παρευρεθεί σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμή του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων της κοινότητας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Πέρα από τις επαφές του για θέματα οικονομίας και επενδύσεων, ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Δευτέρα 24/9 θα προσφωνήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Ειρήνη - Νέλσον Μαντέλα και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος στη ΓΣ του ΟΗΕ.
Την Τρίτη 25/9 θα συμμετάσχει το πρωί στο καλωσόρισμα των επικεφαλής των αντιπροσωπειών από τον Γενικό Γραμματέα και αργότερα σε γεύμα.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ του ΟΗΕ έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης 27/9, ενώ είναι πιθανό να έχει μία διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (φτάνει αργά σήμερα το βράδυ στη Νέα Υόρκη), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.
Σημειώνεται πως σημαντικές επαφές θα έχει και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στις περισσότερες εκδηλώσεις και συναντήσεις υψηλού επιπέδου στο περιθώριο της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης κι έχει βαρύ πρόγραμμα διμερών επαφών.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης