Αναλύσεις

Σ. Φάμελλος: “Η Ν.Δ. δεν ήθελε να βγει η χώρα από το πρόγραμμα και τα μνημόνια”

Σ. Φάμελλος: “Η Ν.Δ. δεν ήθελε να βγει η χώρα από το πρόγραμμα και τα μνημόνια”

To 80% των μέτρων που εξαγγέλθηκαν θα νομοθετηθούν εντός του 2018 και θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ

“Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε την πορεία της χώρας μας προς τα μπροστά. Το πρόγραμμα που έχει υιοθετηθεί για την Ελλάδα δεν είναι αυτό που είχαν προτείνει αρχικά το 2015 οι θεσμοί. Έχει τροποποιηθεί ισχυρά από τη διαπραγμάτευσή μας και γι’ αυτό πέτυχε με αυτή την κυβέρνηση, γιατί στο παρελθόν είχαμε πολύ λανθασμένες συνταγές από τους θεσμούς.
Εμείς αυτό το συμφωνημένο πρόγραμμα, αυτό με το οποίο έκλεισε το Eurogroup, αυτό υλοποιούμε, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά”, ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σήμερα 11/9/2018 το πρωί στον RealFM και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Επίσης ο Αν. ΥΠΕΝ τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που βοηθούν την ανάπτυξη, την κοινωνία και το περιβάλλον δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματήσουν και εν προκειμένω, όσον αφορά το ΥΠΕΝ, μια τέτοια μεταρρύθμιση είναι οι Δασικοί Χάρτες που είναι επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν.
“Δεν θα κάναμε ως κυβέρνηση το λάθος που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να εξαγγείλουμε μέτρα χωρίς να υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι. Σας διαβεβαιώνω ότι το πρόγραμμα ελάφρυνσης της κοινωνίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα ποσοτικοποιημένο και εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει η χώρα τα μέτρα.
 Γι’ αυτό τον λόγο σχεδόν το 80% των μέτρων που εξαγγέλθηκαν θα νομοθετηθούν εντός του 2018 και θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
 Έτσι οι πολίτες θα μπορούν να μας κρίνουν ως κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος και συνέχισε επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει κοινοβουλευτική συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να προβάλει η κυβέρνηση όλες αυτές τις μεγάλες κατακτήσεις, που αντιστοιχούν σε όλους τους Έλληνες, και να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δυσμενή πρωτοσέλιδα του Τύπου όσον αφορά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ο Αν. ΥΠΕΝ σχολίασε ότι επιμελώς αποσιωπούνται από αυτά τα πρωτοσέλιδα πολλά μέτρα, όπως η επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς και νέους επιστήμονες, ένα πολύ σημαντικό μέτρο για την ανάσχεση του brain drain και την επιστροφή νέων επιστημόνων στην Ελλάδα, η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, η κατάργηση του κατώτατου και του υποκατώτατου μισθού: “Δεν τους ενδιαφέρει άραγε ότι οι οικογένειες, τα νοικοκυριά, οι μισθωτοί θα έχουν καλύτερες αμοιβές και θα ανέβει η αγοραστική δύναμη; Εδώ θα ήθελα να αναφέρω τη δήλωση του προέδρου της Ένωσης των Επιμελητηρίων κ. Μίχαλου, σύμφωνα με την οποία όλα αυτά τα μέτρα δίνουν μια νέα ώθηση στην οικονομία, και δεν μπορεί βέβαια να κατηγορηθεί ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό ότι εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο ίδιος ο επιχειρηματικός κόσμος λοιπόν διαψεύδει τα δυσμενή πρωτοσέλιδα”.
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι δεν έχουν καμία σχέση οι επιλογές της κυβέρνησης με τις θέσεις της ΝΔ, διότι στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι ούτε η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, ούτε η αύξηση των αμοιβών για τους εργαζόμενους, ούτε η μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων, ούτε η επιδότηση ενοικίου. Αντίθετα, στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι το “μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο” και το ασφαλιστικό του Πινοσέτ, κατά δήλωσή τους. Η ΝΔ έχει ουσιαστικό έλλειμμα πολιτικής και προγραμματικής πρότασης και σοβαρότατο πρόβλημα ακροδεξιάς στροφής: “Η ΝΔ δεν ήθελε να έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, πολύ δε περισσότερο με κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον διότι τώρα μπορούμε να εξαγγείλουμε δικές μας πολιτικές και δεύτερον διότι δεν μπορούν να έχουν τον μπαμπούλα του μνημονίου ως δικαιολογία για συντηρητικές πολιτικές. Χρειάζονταν ξένες πλάτες για να εφαρμόσουν μια κοινωνικά και οικονομικά άδικη πολιτική στην Ελλάδα και τώρα δεν τις έχουν, γι’ αυτό και είναι εμπαθείς πια με αυτό που γίνεται στη χώρα”.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης