Αναλύσεις

Θετικότερη αντιμετώπιση θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες εάν αναλάβει επικεφαλής του SSM η Sharon Donnery από την Ιρλανδία

tags :
Θετικότερη αντιμετώπιση θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες εάν αναλάβει επικεφαλής του SSM η Sharon Donnery από την Ιρλανδία

Με βάση τα δεδομένα στην Ιρλανδία, έχει υιοθετήσει ένα ορθολογικό μοντέλο μείωσης των NPEs με στοχοθεσίες, όπως περίπου ισχύει και στις ελληνικές τράπεζες

Θετικότερη αντιμετώπιση θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες εάν αναλάβει επικεφαλής του SSM η Sharon Donnery που προέρχεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας.
Όπως είχε αναφέρει από τις 21 και 24 Αυγούστου το bankingnews η Sharon Donnery ως αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, έχει θέσει υποψηφιότητα για την θέση της επικεφαλής του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των Τραπεζών του SSM μαζί με άλλους 7 έως τώρα υποψηφίους.
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο Philip Lane ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας θα ήθελε να αντικαταστήσει τον Draghi στην ΕΚΤ ή ακόμη και τον οικονομολόγο της ΕΚΤ Peter Praet.
Είναι απίθανο ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ και ο επικεφαλής του SSM να είναι από την ίδια χώρα.
Η θητεία της Daniele Nouy της επικεφαλής του SSM ολοκληρώνεται τέλη του 2018.
Η Donnery, είναι οικονομολόγος και βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας από το 1996, θεωρείται κατάλληλη για να πάρει τη θέση της επικεφαλής του SSM.
H Donnery έχει μεγάλη εξειδίκευση στα προβληματικά δάνεια και NPEs ενώ ο SSM της είχε αναθέσει από το 2015 τον έλεγχο των προβληματικών δανείων στην ζώνη του ευρώ.
Με βάση τα δεδομένα στην Ιρλανδία, έχει υιοθετήσει ένα ορθολογικό μοντέλο μείωσης των NPEs με στοχοθεσίες, όπως περίπου ισχύει και στις ελληνικές τράπεζες.
Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε αναφέρει ότι τα NPEs δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μα πανικό αλλά ψυχραιμία, κατάλληλες στρατηγικές και με τρόπο ώστε να μην θίγεται η τράπεζα που μειώνει τα προβληματικά δάνεια.
Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι με την Sharon Donnery οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να έχουν πιο θετική αντιμετώπιση στην προσπάθεια μείωσης των προβληματικών δανείων.

Ποια η διαδικασία εκλογής της νέας επικεφαλής του SSM

Με βάση την διαδικασία μια short list με 3-4 συμμετοχές θα κλειδώσει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με υποψηφιότητες από Ιρλανδία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ιταλία από ότι φαίνεται χωρίς να αποκλείεται και άλλες συμμετοχές.
Στο τέλος το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η αρμόδια επιτροπή της ΕΚΤ θα εκλέξουν την νέα επικεφαλής του SSM.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης