Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σ. Φάμελλος: “Η ΝΔ δεν έχει άλλη διέξοδο, εκτός από το να δημιουργήσει ένταση”

Σ. Φάμελλος: “Η ΝΔ δεν έχει άλλη διέξοδο, εκτός από το να δημιουργήσει ένταση”

 Ό,τι κερδίζει η χώρα μας, το πλεόνασμα της παραγωγής της Ελλάδας, θα επιστρέφει στους Έλληνες με κοινωνικές παροχές, που σημαίνει κοινωνικό κράτος και συντάξεις, και με μείωση της φορολογίας δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ

Μιλώντας στον Ρ/Σ 24/7 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι η ΝΔ πλέον δεν έχει άλλη διέξοδο, εκτός από το να δημιουργήσει μια τεχνητή ένταση. Και προφανώς αυτό το αναθέτει στους καλύτερους εκφραστές της έντασης, που είναι οι συγγενείς της ακροδεξιάς, τα απολωλότα πρόβατα του ΛΑΟΣ.

Σημείωσε ότι αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά η κυβέρνηση δεν θα παρασυρθεί σε μια τέτοια συζήτηση, γιατί έχει καθήκον να σταθεί η Ελλάδα όρθια, να προοδεύσει, να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία με τις απίστευτα θετικές ανακοινώσεις εκ μέρους της παγκόσμιας κοινότητας: “Αντιδρούν τα κόμματα του δικομματισμού γιατί δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν καμία από τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις.
 Αντιδρούν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατάφερε να είναι συνεπής και με το πρόγραμμά της και με την έξοδο από το μνημόνιο. Προφανώς αυτό έχει οδηγήσει στα άκρα πολιτικούς τύπου Άδωνη Γεωργιάδη, Κυρανάκη, Βορίδη.
Ο λόγος τους δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά αυτό αφορά την κοινωνία και το δικό τους κόμμα. Εμείς κοιτάμε της ανάγκες της πατρίδας μας και προφανώς κοιτάμε τους Έλληνες κατάματα. Γιατί πετύχαμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους που είχαμε θέσει και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, να βγούμε από το πρόγραμμα στο οποίο όλη αυτή η παρέα μας είχε βάλει”.

Αναφορικά με τις αιτιάσεις περί έλλειψης αυτοκριτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε κάτι παραπάνω από αυτοκριτική.
Ζήτησε την κρίση του ελληνικού λαού μετά την διαπραγμάτευση και την αποδοχή του προγράμματος από τη Βουλή: “Κάναμε εκλογές και θέσαμε το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης στην κρίση του ελληνικού λαού, προφανώς έχοντας αντίθετους και ανθρώπους που συμμετείχαν το πρώτο εξάμηνο στην κυβέρνησή μας. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ την αυτοκριτική, αλλά επιπλέον ζητήσαμε την κρίση του ελληνικού λαού”.

Συνεχίζοντας ο Αν. Υπεν αναρωτήθηκε για ποιο λόγο άραγε σήμερα η ΝΔ ζητάει να γυρίσουμε στα μνημόνια και δηλώνει ότι φεύγουμε από την ασφάλεια του φθηνού δανεισμού: “Γι’ αυτή τη θέση θα κάνει κάποια αυτοκριτική; Για να μη μιλήσουμε βέβαια για τις δηλώσεις περί προληπτικής γραμμής του κ. Στουρνάρα. Δεν έχουν και δεν είχαν το πολιτικό μέγεθος να αναμετρηθούν με τους Έλληνες για ένα τέτοιο νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα και ήθελαν τις πλάτες του κ. Σόιμπλε, της κ. Μέρκελ ή οποιουδήποτε άλλου για να εφαρμόσουν νεοφιλελεύθερες γραμμές στην Ελλάδα. Πίσω από τις νεοφιλελεύθερες γραμμές, όμως, ήθελαν να κρύψουν τη μεγαλύτερη διαπλοκή που υπήρχε την εποχή της χειρότερης κρίσης. Γιατί τα μεγαλύτερα "ντιλ" έγιναν μέσα στο μνημόνιο. Θέλω να πω σε όλον αυτό τον κόσμο του πολιτικού παρελθόντος της Ελλάδας ότι δεν θα έχουν πια συμμάχους για να περνάνε νεοφιλελεύθερες γραμμές στην Ελλάδα. Τελείωσαν πλέον εκείνοι που μέσω των μνημονίων ήθελαν να εφαρμόσουν άδικες για τη χώρα πολιτικές”.

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι τα δύο ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, είναι το θέμα της εργασίας και εξ αυτής το θέμα του εθνικού προϊόντος, άρα οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, και το θέμα της δημοκρατίας, δηλαδή το θέμα της εμβάθυνσης και του κοινωνικού κράτους, αλλά και των θεσμών δημοκρατίας και των κανόνων ισοτιμίας, μιας και το κράτος μας δεν χαρακτηριζόταν από ισοτιμία και ισονομία, αλλά από σοβαρή διαπλοκή και διαφθορά: “Αυτά τα δύο ζητήματα παραμένουν ως οι κορωνίδες της πολιτικής μας και τώρα έχουμε αυξημένο βαθμό ελευθερίας για τα υλοποιήσουμε.
Αυτό περνάει μέσα από τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που έτσι κι αλλιώς τροφοδοτείται από θετικά αποτελέσματα και στη βιομηχανική παραγωγή και στον τουρισμό και στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Εμάς μας ενδιαφέρει αυτά τα θετικά νούμερα να περάσουν στην καθημερινότητα και να αλλάξουμε τις συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό να διευρύνουμε το κοινωνικό πλαίσιο, να ενισχύσουμε τις συντάξεις κ.λπ. Όλα αυτά μπορούν τώρα να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν. Δεν θα ρισκάραμε όταν έπρεπε να κλείσουμε το σημαντικότερο, διότι θα επαναλάβω ότι η σημαντικότερη εντολή που μας έδωσαν οι Έλληνες το 2015 τρεις φορές ήταν να βγούμε από το πρόγραμμα και να είμαστε όρθιοι”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων από το 2019, υπογράμμισε ότι τα ΜΜΕ έχουν μεγεθύνει κάτι το οποίο δεν αναφέρεται ούτε στο σύνολο των συνταξιούχων, ούτε σε υψηλά ποσοστά περικοπών. Ακόμα κι αυτό, όμως, σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο, η κυβέρνηση θα βρει τα εργαλεία για να το διαχειριστεί.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι από τον Σεπτέμβριο να δρομολογηθούν πολιτικές που δεν θα οδηγήσουν σε περικοπές και τόνισε ότι “ένα είναι σίγουρο, οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Εξάλλου αυτή η κυβέρνηση δεν επέστρεψε το πλεόνασμα της ανάπτυξης του 2016 στους συνταξιούχους; Ό,τι κερδίζει η χώρα μας, το πλεόνασμα της παραγωγής της Ελλάδας, θα επιστρέφει στους Έλληνες με κοινωνικές παροχές, που σημαίνει κοινωνικό κράτος και συντάξεις, και με μείωση της φορολογίας.
 Αυτό είναι το πολιτικό μας “πιστεύω”. Θα ελαφρυνθούν και ο τομέας της παραγωγής και το τομέας της κοινωνίας. Γιατί η κοινωνία μας πλέον μπορεί και παράγει πλεόνασμα. Όμως εμείς θέλουμε τα οφέλη αυτού του πλεονάσματος, η πραγματική εργασία, να φτάσουν σε όλους τους Έλληνες. Το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα είναι η περαιτέρω μείωση του συντελεστή ανεργίας και η αύξηση των αποδοχών των Ελλήνων. Έχουμε καταφέρει η ανεργία πλέον να είναι κάτω του 20%, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την είχαν φτάσει στο 28%. Τους αφήνουμε λοιπόν με τη ρετσινιά της ανεργίας στο 28%”.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης