Αναλύσεις

Σ. Φάμελλος: “Η μνημονιακή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη χειρότερη κρίση έκρυβε μέσα της και τη χειρότερη διαπλοκή”.

Σ. Φάμελλος: “Η μνημονιακή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη χειρότερη κρίση έκρυβε μέσα της και τη χειρότερη διαπλοκή”.

Αυτό που έχει σημασία τούτη τη στιγμή είναι να υπάρξει βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών δήλωσε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ

Μιλώντας στον Ρ/Σ στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι γίνεται πραγματικότητα η δέσμευση της κυβέρνησης πριν από 3,5 χρόνια στις εκλογές και του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 να σταθεί η χώρα στα πόδια της, να βγούμε από το μνημόνιο και να μπορούμε να σχεδιάζουμε μόνοι μας την πολιτική για το μέλλον της χώρας και των παιδιών της.
Οι προσπάθειες που έγιναν ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, γιατί στις δύσκολες ώρες οι Έλληνες ήταν αυτοί που κράτησαν το τιμόνι, δεν επέτρεψαν καμία παρένθεση, κανένα πισωγύρισμα και κοίταγαν μπροστά, γιατί ήθελαν να πιάσει τόπο η δουλειά, να υπάρχει προκοπή και τιμιότητα στη χώρα: “Δύο κεντρικοί στόχοι υπάρχουν πλέον μπροστά μας, το δικαίωμα στην εργασία σε μια δημοκρατική πολιτεία για όλους τους Έλληνες από τη μία και από την άλλη ισοτιμία για όλους τους πολίτες χωρίς διαφθορά, χωρίς διαπλοκή, σε ένα κράτος δικαίου.
Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι πυλώνες οι οποίοι είναι το αύριο της χώρας, είναι αυτά που μας στερούσαν τόσα χρόνια όχι μόνον τα μνημόνια, αλλά και οι πολιτικές των μνημονίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στη χειρότερη κρίση έκρυβαν μέσα τους και τη χειρότερη διαπλοκή”.


Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε στη συνέχεια πως είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος της συντήρησης και της αντιπολίτευσης από την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.
Η ΝΔ, κυρίως, αλλά και οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν σήμερα πρόγραμμα, δεν έχουν ατζέντα, δεν έχουν τι να προτείνουν πολιτικά για την Ελλάδα τού σήμερα και του αύριο. Προσπαθούν κυριολεκτικά να δημιουργήσουν δεινά και καταστροφές και να παίξουν σε επίπεδο εντυπώσεων: “Δεν είμαστε απλά μια χώρα που έχει βγει από τα μνημόνια, έχουμε κερδίσει καλύτερα και μικρότερα πλεονάσματα από αυτά που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας που ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Από σήμερα θα λειτουργούμε κανονικά, όπως όλες αυτές οι χώρες, που τάχατες είχε ως πρότυπο η αντιπολίτευση, και αναφέρομαι στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, στην Ιρλανδία κ.λπ. Όμως δεν είχε αυτές τις χώρες ως πρότυπο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με υπερκέρδη και offshore για λίγους είχε, για τους γνωστούς καναλάρχες που τους στήριζαν και τους στηρίζουν ακόμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αν ΥΠΕΝ.


O Σωκράτης Φάμελλος συνέχισε σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία τούτη τη στιγμή είναι να υπάρξει βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών, με μέτρα που θα έχουν να κάνουν και με το κοινωνικό κράτος, το οποίο τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει αρχίσει και ενισχύεται αποδεδειγμένα, αλλά και με τη φορολογική ελάφρυνση. Μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν άμεσα, από το τέλος του 2018 και τις αρχές του 2019.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της κ. Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής, ο Αν. ΥΠΕΝ υπογράμμισε ότι η πολιτική δεν γίνεται σε επίπεδο αρχηγών, και μάλιστα αρχηγών που λειτουργούν με κληρονομικό δικαίωμα, όπως συμβαίνει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής την τελευταία περίοδο: “Η πολιτική γίνεται στην κοινωνία, με τους πολίτες. Όταν έχουμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος όλων των πολιτών ή τουλάχιστον άνω του 90%, γιατί η διαπλοκή και η μαύρη αγορά δεν μας ενδιαφέρουν, οι πολίτες θα αρνηθούν το δικαίωμα στην εργασία και στην πρόοδο για τα παιδιά τους; Οι πολίτες θα αρνηθούν το δικαίωμα στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους σε μια κοινωνία και οικονομία που θα είναι πρώτα απ’ όλα τίμια; Σε αυτούς κάνουμε πρώτα απ’ όλα εμείς την πρόταση.
Η Ευρώπη και πολύ περισσότερα η Ελλάδα έχουν ανάγκη μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα βάλει μπροστά δύο πράγματα: τη δημοκρατία και την εργασία. Το κάλεσμα λοιπόν είναι προοδευτικό, είναι δημοκρατικό, δεν έχει σχέση με κραυγές δεν έχει σχέση με αποκλεισμούς δεν έχει σχέση με βία και νοθεία. Αναφερόμαστε στην αγάπη για την πατρίδα, την πρόοδο και την προκοπή και σε αυτό το κάλεσμα πιστέψτε με κανένας προοδευτικός Έλληνας, κανένας δημοκράτης δεν θα αρνηθεί να έχουμε μια κοινή συμπόρευση”, ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ και συνέχισε τονίζοντας ότι αυτές οι κοινωνικές αλλαγές που έρχονται, αλλά και η άσκηση μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα θα δείχνουν σε όλο και περισσότερους πολίτες ότι υπάρχει προοπτική. Γιατί μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μια κυβέρνηση προοδευτική, μια κυβέρνηση σωτηρίας του τόπου τα κατάφερε: “Μια τέτοια κυβέρνηση λοιπόν και αυτές οι κοινωνικές συμμαχίες μπορούν να καταφέρουν να πάμε μπροστά, διότι έχουμε πλέον αποδείξει ότι είμαστε συνεπείς στις δικές μας δεσμεύσεις. Κανείς τους δεν ήταν συνεπής σε καμία προγραμματική δέσμευση την τελευταία δεκαετία. Μόνο αυτή η κυβέρνηση”.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης