Αναλύσεις

Σκουρλέτης: Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση κόμματος - κυβέρνησης

Σκουρλέτης: Πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση κόμματος - κυβέρνησης

«Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός

Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση. Τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, τοποθετούμενος για τα σενάρια ενδεχόμενων θέσεων στις οποίες και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τον επερχόμενο ανασχηματισμό τον οποίο και επιβεβαίωσε.
Είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα και για την κυβέρνηση. Και αν το επιθυμούσα ή δεν το επιθυμούσα, να μετακινηθώ στο κόμμα, δεν θα το συζητούσα σε κανένα ραδιόφωνο.
Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. ανέφερε, προσθέτοντας ότι και πριν τον προηγούμενο ανασχηματισμό πρωταγωνιστούσε σε σενάρια.
Ερωτηθείς για τα σενάρια ότι ενδέχεται να αναλάβει τη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί τη σχέση κόμματος - κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός.» Είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Νews 24/7 για πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν αυτό το ζήτημα .
Μα είναι δυνατόν να μη συζητάμε με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία, τέτοιες σκέψεις; Δήλωσε
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το άνοιγμα στην κεντροαριστερά ο Υπουργός επεσήμανε ότι «πάντα είναι στην ημερήσια διάταξη ο διάλογος ανάμεσα στην αριστερά και την κεντροαριστερά. Εάν εξασφαλίζονται πολιτικές προϋποθέσεις μπορούμε να το κάνουμε και στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης