Ν. Παππάς: Έγιναν λάθη στο Μάτι, πρωτόγνωρες οι συνθήκες - Οι νεκροί δεν κρύβονται

Ν. Παππάς: Έγιναν λάθη στο Μάτι, πρωτόγνωρες οι συνθήκες - Οι νεκροί δεν κρύβονται

O κ. Παππάς ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμό, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι μοναδικός αρμόδιος είναι ο πρωθυπουργός

Στην παραδοχή ότι έγιναν λάθη στο Μάτι προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί στις 7».
"Εάν κάποιος πει ότι τα πάντα γίνανε κατά τα προβλεπόμενα και ότι τα πάντα έγιναν ολόσωστα και τέλεια, δεν θα είναι απολύτως ακριβές αυτό.
Εάν με ρωτάτε ότι έγιναν λάθη που ήταν αυτά τα οποία κάνανε τα περιστατικά μοιραία και τραγικά, τότε δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν την άποψη μπορώ να την ασπαστώ.
Η κυβέρνηση το χειρίστηκε με την απόλυτη και ύψιστη ευθύνη και δεν καταλαβαίνω την πολιτική εργαλειοποίηση αυτού του ζητήματος διότι οι νεκροί είναι κομμάτι της εθνικής μας οδύνης και δεν κρύβεται. Δεν θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να το κρύψει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.
Παράλληλα όμως, επισήμανε ότι οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες.
Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των αυθαιρέτων και δεσμεύθηκε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη κατεδάφιση τους. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα.
Ο κ. Παππάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έκανε την αυτοκριτική της ως όφειλε και μάλιστα με πρώτο απ' όλους τον πρωθυπουργό..
Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Παππάς ερωτηθείς για ενδεχόμενο ανασχηματισμό, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι μοναδικός αρμόδιος είναι ο πρωθυπουργός.
Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την μεταμνημονιακή εποχή, υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα δύσκολα τελείωσαν, αλλά οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές στην καθημερινότητα και μάλιστα υποσχέθηκε και την διανομή κοινωνικού μερίσματος.
Σχετικά με τις εκλογές, υπογράμμισε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και το αν θα υπάρξει εκ νέου συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, είναι ένα ερώτημα που θα απαντήσει ο λαός με τη ψήφο του.

 

www.worldenergynews.gr