Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Δωρεάν έλεγχος από τον ΔΕΔΔΗΕ στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των ακινήτων στις πυρόπληκτες περιοχές

Δωρεάν έλεγχος από τον ΔΕΔΔΗΕ στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  των ακινήτων στις πυρόπληκτες περιοχές

Oι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καταβάλλουν χρήματα για την πραγματοποίηση του ελέγχου

Δωρεάν πραγματοποιείται ο έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές, είτε από αδειούχους ηλεκτρολόγους επιλογής των ιδιοκτητών των ακινήτων είτε από τους αδειούχους ηλεκτρολόγους που θέτει στη διάθεση του κοινού ο Διαχειριστής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ).
Αυτό υπενθυμίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, εφιστώντας την προσοχή στους ιδιοκτήτες των ακινήτων στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους.
Όπως υπογραμμίζει ο Διαχειριστής, οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καταβάλλουν χρήματα για την πραγματοποίηση του ελέγχου και την έκδοση της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), αφού η σχετική αμοιβή καλύπτεται από το έκτακτο κονδύλι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Γι’ αυτό τον σκοπό, οι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι προσκομίζουν στον ΔΕΔΔΗΕ την ΥΔΕ που πιστοποιεί τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, ο οποίος και αναλαμβάνει το σχετικό κόστος από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1 εκ. ευρώ που του διέθεσε το ΥΠΕΝ.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα μπορούν να επισκέπτονται τόσο καθημερινά όσο και το Σαββατοκύριακο την κινητή μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Ramada Attica Riviera στο Μάτι ή να καλούν την τηλεφωνική γραμμή 214 214 2000 προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα για τον έλεγχο της εσωτερικής ηλεκτρικής τους εγκατάστασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης