Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Απόλυτη ταύτιση Τσίπρα–Αναστασιάδη για το Κυπριακό ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης

Απόλυτη ταύτιση Τσίπρα–Αναστασιάδη για το Κυπριακό ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης
Η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα ανέφερε σε δηλώσεις του κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.
(upd) Περισσότερες από 2 ώρες διήρκεσε η συνάντηση Τσίπρα–Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό ενόψει και των κρίσιμων διαβουλεύσεων που θα γίνουν στις αρχές Ιανουαρίου στη Γενεύη.
Αν και οι κ.κ.Τσίπρας και Αναστασιάδης δεν προχώρησαν σε δηλώσεις με το πέρας της συνάντησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξε, ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική και επικοδομητική συνάντηση και ελήφθησαν πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα προωθηθούν μέσα από την ανάληψη κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
«Υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων και η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.
Κοινός στόχος είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος» υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένη ημερομηνία για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan.
Υπενθυμίζεται, ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα γίνουν από τις 9-11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, όπου θα πραγματοποιηθεί και η πολυμερής διάσκεψη στις 12 του μηνός, στην οποία θα λάβει μέρος η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση την Συνθήκη του 1960.
Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ενώ τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στην «ατζέντα» των συζητήσεων ήταν το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η σύνθεση της διάσκεψης, ενώ έγινε και αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας των διαπραγματεύσεων.
Σημειώνεται πως τα μηνύματα από την Άγκυρα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς η τουρκική πλευρά επιμένει στη διατήρηση του συστήματος εγγυήσεων με διαφοροποιημένη μορφή και στην παρουσία στρατευμάτων και μετά τη λύση.
Ο Κύπριος Πρόεδρος επιστρέφει στην Λευκωσία σήμερα το απόγευμα.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκτός από τις ηγεσίες των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο της 5ης Ιανουαρίου, προτού μεταβεί στην Ελβετία, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και τον λαό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αρχική δημοσίευση: 30/12/2016 10:02

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης