Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Οι ευθύνες για την τραγωδία θα αποδοθούν

Μητσοτάκης: Οι ευθύνες για την τραγωδία θα αποδοθούν

Για πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων από την κυβέρνηση μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης

«Οι ευθύνες για την τραγωδία στην Αττική θα αποδοθούν», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις φονικές πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντας άθλια τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον κυνικό και καταστροφικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ανατεθεί η έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές σε ειδικό εφέτη ανακριτή.
«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
Θα κάνω τα πάντα για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, και να αποδοθούν οι ευθύνες», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Οι πολίτες απαιτούν σχέδιο, ευθύνη, καθώς και την επιλογή των πιο κατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτο και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση .
Αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχα και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα τους.
Ο κ.Τόσκας, ο κ.Σκουρλέτης, η κα.Δούρου έχουν τεράστιες ευθύνες και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις θέσεις τους», τόνισε.
Όσον αφορά τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς περί πλαστογραφία εγγράφου για εντολή εκκένωσης από τη σύμβουλο της περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:
«Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας και ζητώ από τη δικαιοσύνη να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη, ώστε η διερεύνηση να γίνει σε ανώτατο δυνατό επίπεδο».
Σχετικά με το σήμα του Λιμενικού για νεκρούς από τις 19:08 της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως επιβεβαιώνει ότι όλοι γνώριζαν σε αυτή τη θλιβερή σύσκεψη ότι είμασταν αντιμέτωποι με μια τεράστια κατατροφή και ότι υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες.
Σε ερώτημα για τη διαχείριση των επίσης φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007 από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η φωτιά του 2007 δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά στην ανατολική Αττική.
Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Ας βγάλουν οι πολιτες τα συμπεράσματά τους για την απουσία του πρωθυπουργού επί 7 ημέρες, ίσως έκρινε πως δεν είχε άλλο τρόπο να πάει».
Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, εφόσον εκλεγεί στη διακυβέρνηση της χώρας,
ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να λυθούν αυτόματα όλα τα προβλήματα.
Τόνισε ωστόσο ότι έχει μιλήσει εκτεταμένα για μια νέα πολιτική δασοπυρόσβεσης και την ανάγκη να αξιοποιηθεί επιτέλους η τεχνολογία.
«Το Μάτι σήμερα χρειάζεται μια νέα πολεοδόμηση.
Πρέπει να οργανώσουμε την πόλη αυτή σε μια νέα βάση.
Πρέπει να γίνει χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να λογαριάσουμε το όποιο κόστος», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης