Αναλύσεις

Η πρόταση Μητσοτάκη σε Τσίπρα - Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πληγέντων - Επιστολή σε Juncker

Η πρόταση Μητσοτάκη σε Τσίπρα - Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πληγέντων -  Επιστολή σε Juncker

Ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας

Τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Μάτι.
Ο κ. Μητσοτάκης, το μεσημέρι, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juncker με την οποία του ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.
Ζήτησε, επίσης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας ενισχύοντας τις προτάσεις της ΝΔ με τις γνώσεις και την πείρα της ομάδας συνεργατών που θα συγκροτήσει.
Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή.
Ακόμη, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και του πρότεινε, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας.
Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, όπως σημειώνει ο κ. Μηστοτάκης ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αποκαρδιωτικές εικόνες κατά την επίσκεψή του στο Μάτι και τη Ραφήνα ενώ υπογράμμισε πως «είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες.
Θα διερευνηθούν.
Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με ομάδα εθελοντών οι οποίοι βοηθούν τον εφημέριο του Ναού της Αναλήψεως, στη συγκέντρωση και τη διανομή βοήθειας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.
Στη συνέχεια, συνομίλησε με την εθελοντική διασωστική ομάδα ΟΦΚΑΘ η οποία συνδράμει την πολιτική προστασία στη διαδικασία διάσωσης.
Τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τη δύσκολη κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι Άγιοι Ανάργυροι».
Το Ίδρυμα βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης και την ευθύνη λειτουργίας του έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος.
Εκεί, οι μοναχές του ιδρύματος επισήμαναν στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωπες με τις φλόγες.
Τον Ιούλιο του 1995, στη μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης, καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, όμως χάρη στη γενναιοδωρία του κόσμου κατόρθωσαν να το επαναλειτουργήσουν.
Ανέφεραν, ακόμη, ότι  δεν έχει γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών, αν και είναι σαφές ότι πρόκειται για μεγάλη καταστροφή.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει το Ίδρυμα στο έργο του.
Υπάρχει άλλωστε σταθερή επικοινωνία και συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Ηγουμένη, όπως τονίστηκε, και ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλά είδη πρώτης ανάγκης αλλά και δομικά υλικά για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης του κτιρίου.
Παράλληλα, 10 εθελοντές βρίσκονται μόνιμα στο Ίδρυμα και συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης