Αναλύσεις

Citigroup: Μην περιμένετε αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Moody's

Citigroup: Μην περιμένετε αναβάθμιση της Ελλάδας από S&P και Moody's

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκφράζουν επίσης επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα, παρά τη πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup

Κόντρα στο ρεύμα η Cirtigroup, εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει περαιτέρω αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης τουλάχιστον σε ορίζοντα 9 μηνών.
Ειδικότερα, η Citigroup εκτιμά ότι η αξιολόγηση Β+  από την Standard & Poor's (η οποία αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας τον περασμένο μήνα), θα παραμείνει αμετάβλητη σε ορίζοντα 9 μηνών έως 2-4 ετών.
Σημειώνεται ότι σήμερα η Standard & Poor's θα ανακοινώσει τη νέα αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη.
Αντιστοίχως δεν αναμένεται αναβάθμιση ούτε από τη Moody's τους επόμενους 9 μήνες, με τη Citigroup να προβλέπει μια αναβάθμιση στο Β2 από Β3, σε διάστημα των επόμενων 2-4 ετών, όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα στο Global Economic Outlook.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκφράζουν επίσης επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα, παρά τη πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.






www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης