Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Ρωσίας - Με αντίποινα «απειλεί» η Μόσχα: Θα απαντήσουμε στην απέλαση των διπλωματών μας

Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Ρωσίας - Με αντίποινα «απειλεί» η Μόσχα: Θα απαντήσουμε στην απέλαση των διπλωματών μας

Διπλωματικό επεισόδιο έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, μετά την απόφαση της Αθήνας να δρομολογήσει την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο IFAX, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «θα απαντήσουμε στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο».
Εξάλλου, Ρώσος βουλευτής, ο Andrei Klimov, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο RIA και αναδημοσιεύει το Reuters, τόνισε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, απελαύνοντας δύο Έλληνες διπλωμάτες.
Ο Klimov τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει θεωρήσει ποτέ την Ελλάδα ως σύμμαχο και εταίρο στην Ευρώπη.
«Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό από μόνο του είναι αρκετό» υποστήριξε ο ίδιος.
Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η απόφαση να δρομολογηθεί η απέλαση των Ρώσων διπλωματών και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο έρχεται ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί στην ελληνική επικράτεια, περιλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών.
Εξάλλου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, παρά την προσπάθεια της Αθήνας να διατηρήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα σε ένα καλό επίπεδο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφοροι «μηχανισμοί» που συνδέονται με τα ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα προσπαθούν να αναμειχθούν στα εσωτερικά της χώρας.
Ενδεικτικά αναφέρεται η προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της διαφοράς για την ονομασία της πΓΔΜ.
Πάντως, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση της Αθήνας συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης