Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Θα παραστώ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είπε ο κ.Καμμένος

Την θέση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, κάτι που όπως είπε, γίνεται είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου.
«Εκτός και αν περάσει από τη Βουλή με 180 ψήφους, αλλάξουν δηλαδή στάση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε ότι θα δώσει το παρών στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.
«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση για τη χώρα, μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή.
Όλες οι άλλες προϋποθέσεις που έχουν μπει για να ισχύσει, είναι προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια. Μέχρι τότε είμαστε με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου» είπε ο κ.Καμμένος αναφέροντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ είναι η κύρωση της συμφωνίας, για την οποία είπε ότι «δεν είναι καν έγκυρη, αφού δε φέρει την υπογραφή του προέδρου της πΓΔΜ».
Επιπλέον, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg είπαν ότι «δεν μπορεί να υπάρχει δέσμευση  για είσοδο στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα και η αλλαγή του συντάγματος» της γειτονικής χώρας.
Όσον αφορά την χθεσινή απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι σχετιζόταν με υπόθεση για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας πως τα σενάρια περί δυσαρέσκειας του απέναντι στον πρωθυπουργού δεν έχουν καμία ισχύ.
Πάντως, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή και ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να την μπλοκάρει, υπογραμμίζοντας πως «εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές, θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης