Αναλύσεις

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Η κυβέρνηση Trump στηρίζει την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Η κυβέρνηση Trump στηρίζει την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Ο Αμερικανός πρέσβης μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση τη στήριξη της κυβέρνησης Trump στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt.
«Ένας λοιπόν από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ, είναι να συζητήσουμε μαζί σας πως μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα προς αμοιβαίο όφελος.
Έχω για σας ένα απλό μήνυμα.
Η παρουσία μου εδώ αντανακλά την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης Trump στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη δέσμευση να εργαστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να δούμε πώς αυτή θα είναι η χρονιά στην οποία η Ελλάδα θα αναδυθεί ως φυσιολογική οικονομία της Ευρωζώνης» ανέφερε ο Pyatt, σε χαιρετισμό του σε δείπνο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018.
Ο πρέσβης των HΠΑ αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, αλλά και στη διεύρυνση της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Ελλάδα.
Έκανε επίσης ειδική μνεία στη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, κατά την οποία η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου, «ο οποίος στοχεύει στην αναβάθμιση της διμερούς μας σχέσης, σε όλο το ευρύ φάσμα που συμπεριλαμβάνει τις οικονομικές επενδύσεις και επιχειρηματικές σχέσεις, την ενεργειακή μας σχέση, την στρατιωτική σχέση, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την συνεργασία μας για να οικοδομήσουμε μια περισσότερο ασφαλή και ευημερούσα Ευρώπη».
Ο Αμερικανός πρέσβης επισήμανε ότι αυτά δεν είναι απλώς μία ρητορική από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά «η αντανάκλαση της απόφασης που έχει λάβει για τη σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και την σημασία της επιτυχίας της Ελλάδας για την ευρύτερη ατζέντα μας στην Ευρώπη».
Ο κ. Pyatt ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα και υπογράμμισε τη σημασία της «εξαιρετικά υποσχόμενης» αυτής στιγμής για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης