Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

FAZ: Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην ελάφρυνση του χρέους μετά την επιστολή Τσακαλώτου στους δανειστές

tags :
FAZ: Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στην ελάφρυνση του χρέους μετά την επιστολή Τσακαλώτου στους δανειστές
Πλήρης συμμόρφωση για το πλεόνασμα του 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018
Με την επιστολή του κ. Τσακαλώτου πάντως, το πρόβλημα με τους θεσμούς φάνηκε να αποκαταστάθηκε    
Μετά τη διαμάχη που ξέσπασε με τους δανειστές για τον «μποναμά» Τσίπρα, η Αθήνα μπορεί πλέον να ελπίζει σε μια ελάφρυνση χρέους, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα FAZ, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ότι ξεπαγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η ένταση εκτονώθηκε με την επιστολή Τσακαλώτου, η οποία επιβεβαιώνει στους θεσμούς ότι θα τηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες.
Όπως αναφέρει το γερμανικό Πρακτορείο Τύπου (DPA), επικαλούμενο κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Τσακαλώτος υποσχέθηκε ότι η παροχή θα είναι μόνον για φέτος, εφάπαξ, καθώς και ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με όλα τα μέτρα λιτότητας, ώστε η χώρα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,5%.
Τα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, πέραν της εξυπηρέτησης του χρέους, αναφέρει η FAZ, ανέρχονται σε 1,75% και 3,5% για το 2017 και το 2018 αντιστοίχως.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, η Αθήνα δεσμεύτηκε δια στόματος Τσακαλώτου, ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
Με την επιστολή του κ. Τσακαλώτου πάντως, το πρόβλημα με τους θεσμούς φάνηκε να αποκαταστάθηκε, ενώ κατευνάστηκαν και οι ανησυχίες των δανειστών για το πρόγραμμα, κυρίως σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης