Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Παππάς: Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που η χώρα αναζητά, αλλά και του ρόλου που διεκδικεί

Παππάς: Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που η χώρα αναζητά, αλλά και του ρόλου που διεκδικεί

«Ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται τη δημόσια παρέμβαση, προκειμένου η χώρα μας να πιάσει τους στόχους που έχει θέση η ΕΕ για το 2025» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στο συνέδριο του Economist και πιο συγκεκριμένα στη θεματική συζήτηση «Ψηφιακός μετασχηματισμός του μέλλοντος-Το νέο τεχνολογικό τοπίο της Ελλάδας».

 

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του ανέφερε:

 

             «Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που η χώρα μας οφείλει να αναζητά, αλλά και του ρόλου που η Ελλάδα διεκδικεί».

             «Η Ελλάδα, λόγω της θέσης της, μπορεί να μετατραπεί σε κόμβος μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου. Αλλά για να είναι αξιόπιστος ο κόμβος αυτός πρέπει να έχει ισχυρά και αξιόπιστα δίκτυα τηλεπικοινωνιών».

             «Το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ επενδύει 700 εκατ. ευρώ για έργα τηλεπικοινωνιών. Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα “Rural Broadband”, για το οποίο βραβευτήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναπτύξαμε δίκτυα ίντερνετ στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Σύντομα θα αναπτυχθεί στην πλήρη της μορφή η δράση “Super Fast Broadband”, η οποία θα επιδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να αποκτήσουν σύνδεση στο διαδίκτυο υπερ-υψηλών ταχυτήτων».

             «Ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται τη δημόσια παρέμβαση, προκειμένου η χώρα μας να πιάσει τους στόχους που έχει θέση η ΕΕ για το 2025, όταν το 50% των νοικοκυριών θα πρέπει να έχει συμμετρική σύνδεση 100 Mbps τουλάχιστον».

             «Με τις επιλογές μας, ωθήσαμε τον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει σε τεχνολογίες που είναι συμβατές με τους στόχους της Κομισιόν, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ, σε ορίζοντα 4 ετών για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών».

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης