Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά

Τσίπρας: Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα υπό επιτροπεία - Μητσοτάκης: Έρχεται 4ο μνημόνιο - Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2020

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτουμενα για το κλείσιμο της δ' αξιολόγησης με 155 ψήφους υπέρ και 144 κατά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, μιλώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο και ως εκ τούτου είχε και τις δυσκολίες της, με αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων να μην μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω τεχνικού λάθους και να καλούνται να το πράξουν δηλώνοντας ονομαστικά την ψήφο τους και κατόπιν.... υπογράφοντας αντίστοιχη εξουσιοδότηση στο προεδρείο της Βουλής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ψήφιση δίνει και το πράσινο φως ώστε στο Eurogroup της 14ης Ιουνίου να συζητηθούν η ρύθμιση του χρέους και η περίοδος μετά το μνημόνιο στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ιστορικού χαρακτήρα, καθώς όπως είπε «είναι η τελευταία ψηφοφορία του τελευταίου προγράμματος».
«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε, η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο» τόνισε από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.
«Προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και στο τέλος πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά» επεσήμανε και πρόσθεσε «διαισθάνομαι ότι η συνεδρίαση και ψηφοφορία αυτή έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα.
Είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουμε έναν νόμο που δεν είναι αποτέλεσμα επιλογών αυτοβούλως της κυβέρνησης αλλά διαπραγμάτευσης με θεσμούς».
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις επισημαίνοντας η κυβέρνηση παρέλαβε «μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση.
Παραλάβαμε ένα κράτος που ξόδευε κονδύλια της ΕΕ για να εξυπηρετήσει φίλια συμφέροντα των τότε κυβερνώντων.
Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα με άδεια ταμεία, σήμερα έχουμε απόθεμα ρευστότητας
Παραλάβαμε μια χώρα σε διεθνή απομόνωση και σήμερα αποκαθιστά τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε «Βρισκόμαστε λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι όλες οι πλευρές έχουν τηρήσει τα συμφωνηθέντα και πως η χώρα είναι πλέον μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα».
Από την πλευρά του, ο Κ. Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αφού έπνιξε την Ελλάδα στους φόρους, ετοιμάζει ένα 4ο μνημόνιο σε μια κοινωνία που ήδη ασφυκτιά.
Αφού μίλησε με καυστικό τρόπο για την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι προκειμένου η κυβέρνηση να αποκρύψει αυτήν την πραγματικότητα, οι κυβερνώντες κάνουν πολιτική με το μόνο τρόπο που ξέρουν, λένε ψέματα.
"Βάλαμε πλάτη το 2015 όταν παίζατε την τύχη της χώρας στα ζάρια", γιατί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθατε στην εξουσία με ψέματα.
"Η κυβέρνηση φέρθηκε με τρόπο ανήθικο, ταξικό, σε βάρος της μεσαίας τάξης.
Η κυβέρνηση έπνιξε την κοινωνία στους φόρους.
Έρχεται ένα 4ο μνημόνιο σε μια κοινωνία που ήδη ασφυκτιά", ανέφερε.
Η Ελλάδα σέρνεται, μεγαλώνει η απόσταση από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Αναφερόμενος στην κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι έχει πληρώσει πολύ ακριβά τη σημερινή κυβέρνηση.
Μην κοροϊδευόμαστε...
Το πολυνομοσχέδιο φέρνει το 4ο μνημόνιο, το δεύτερο συνεχόμενο των Τσίπρα/Καμμένου.
Μεγάλοι χαμένοι είναι και οι χαμηλόμισθοι λόγω της μείωσης του αφορολόγητου.
Σε λίγους μήνες, κάθε συνταξιούχος θα χάσει μέχρι 2 συντάξεις ετησίως.
Το αφορολόγητο που το 2014 ήταν 9.545 ευρώ, μειώνεται σε 5.680 ευρώ.
Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο ακόμα και πολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα.
Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς!, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Τσίπρας έλεγε ότι θα έσκιζε το μνημόνιο και έφερε μέσα σε τρία χρόνια δύο μνημόνια.
Διότι θέλει μια Ελλάδα φτωχοποιημένη, οικονομικά στάσιμη, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης