Τζανακόπουλος: Η συμφωνία για το Σκοπιανό θα ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία

Τζανακόπουλος: Η συμφωνία για το Σκοπιανό θα ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία

Η ΝΔ από την αρχή είχε πάρει την πολιτική απόφαση να απορρίψει τη συμφωνία είπε ο κ.Τζανακόπουλος

Την εκτίμηση πως η συμφωνία για το Σκοπιανό θα ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η ΝΔ από την αρχή είχε αποφασίσει να μη στηρίξει τη συμφωνία.
«Το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ τοποθετούνται με πολύ θετικό τρόπο απέναντι στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι σε περίπτωση που εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις από τη μεριά των γειτόνων μας και η συμφωνία έρθει στη Βουλή για κύρωση, θα υπάρξει μια ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι για εσωτερικούς λόγους είχε πάρει την πολιτική απόφαση να απορρίψει τη συμφωνία.
«Τώρα προσπαθεί να βρει επιχειρήματα για να παρουσιάσει την απόφασή της ως στοιχειωδώς τεκμηριωμένη.
Αν κάποιος προσπαθήσει να βρει επιχειρήματα επειδή η αρχική του τοποθέτηση είναι να σταθεί απέναντι στη συμφωνία, προφανώς θα μπορέσει και να δημιουργήσει τέτοια επιχειρήματα, να ανακαλύψει τέτοια επιχειρήματα.
Το θέμα είναι θέλουμε ή δεν θέλουμε την επίλυση της διένεξης με την ΠΓΔΜ» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσον αφορά τη διαφωνία του Π. Καμμένου και των ΑΝΕΛ καθώς και για το τι σημαίνει αυτό για την κυβέρνηση, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι «το ελληνικό Σύνταγμα, η συνταγματική τάξη προβλέπει συγκεκριμένους τρόπους κατά τους οποίους διαπιστώνεται αν μια κυβέρνηση έχει ή δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής».
«Δεν επιβάλλεται κατά κανένα τρόπο η συνολική συμφωνία όλων των εταίρων που ενδεχομένως συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα.
Οποιοσδήποτε αμφισβητεί, να ακολουθήσει όσα προβλέπει η συνταγματική τάξη για να διαπιστωθεί.
Όλα τα υπόλοιπα είναι μια παραφιλολογία» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως η ονομασία erga omnes της γειτονικής χώρας κατοχυρώνεται πλήρως με τη συμφωνία.
«Το ζήτημα της γλώσσας και της ιθαγένειας δεν έχει καμιά απολύτως νομική ή άλλη σχέση με το erga omnes.
Η συμφωνία βελτιώνει κατά πολύ τη σημερινή κατάσταση και στο θέμα της γλώσσας και της ιθαγένειας, η γειτονική χώρα υποχρεούται να τροποποιήσει το Σύνταγμά της κατά τρόπο ώστε να εξαλείψει κάθε περιθώριο αλυτρωτισμού, κάθε προσπάθεια αλυτρωτισμού.
Δεσμεύονται ότι θα απόσχουν και θα αντιμετωπίζουν, θα τίθενται απέναντι σε κάθε προσπάθεια αλυτρωτισμού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

www.worldenergynews.gr