Αναλύσεις

Ivanov (Πρόεδρος ΠΓΜΔ): Δεν δέχομαι τη συμφωνία με την Ελλάδα – Είναι ταπεινωτική

tags :
Ivanov (Πρόεδρος ΠΓΜΔ): Δεν δέχομαι τη συμφωνία με την Ελλάδα – Είναι ταπεινωτική

"Δεν πρόκειται να την υπογράψω - Παραβιάζει το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ"

Ως ταπεινωτική χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, G. Ivanov, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, το οποίο έγινε σε δραματικούς τόνους, ενώ προσέθεσε ότι δεν είναι αποδεκτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ivanov έδειξε την απέχθειά του προς τη συμφωνία φροντίζοντας να «μιλήσει» μετον Σκοπιανό πρωθυπουργό Zoran Zaev μόλις δύο λεπτά, χρόνος ο οποίος σίγουρα δεν ήταν αρκετός για να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ο Σκοπιανός Πρόεδρος είναι οργισμένος με τη συμφωνία και δεν ήθελε καν να ακούσει τις λεπτομέρειες από τον Zaev.
Όταν ο Zaev και ο υπουργός Εξωτερικών Dimitrov μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο, το πρώτο πράγμα που τους ρώτησε ο Ivanov ήταν εάν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ. Στο άκουσμα της θετικής απάντησης, ο Σκοπιανός πρόεδρος τους είπε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους.
«Η θέση μου είναι οριστική.
Δεν πρόκειται να υπογράψω αυτό το κείμενο συμφωνίας» δήλωσε ο Ivanov, ενώ σημείωσε πως για πρώτη φορά σήμερα είδε σημεία της συμφωνίας, μιας συμφωνίας που κατά τον ίδιο παραβιάζει τις θέσεις που είχαν οικοδομηθεί μέχρι τώρα.
«Είπα στον Zaev και τον Dimitrov ότι αυτή είναι μια προσωπική δική τους συμφωνία, δική τους απόφαση και δική τους ευθύνη.
Η συμφωνία δεν είναι αποδεκτή και παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε ο Ivanov όπως μεταδίδει το σκοπιανό δίκτυο Makfax.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης