Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να περάσει χωρίς απώλειες από τους βουλευτές της συμπολίτευσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τετάρτη 13/6 το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης.
Το πολυνομοσχέδιο θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αύριο Πέμπτη 14/6, αν και εκτιμάται ότι θα περάσει χωρίς δυσκολία και απώλειες από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης.
Σημειώνεται πως ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το έχουν εγκρίνει επί της αρχής.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2020, στο οποίο περιγράφεται η οικονομική πολιτική 2019-2022 που έχει στόχο μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,2% του ΑΕΠ , αύξηση των επενδύσεων 8,6%, των εξαγωγών κατά 4% και της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,2 % του ΑΕΠ ως το 2022.
Επίσης, προβλέπει μείωση της ανεργίας από το 19,9% του ΑΕΠ στο 14,5% του ΑΕΠ το 2022, με αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης.
Στο δημοσιονομικό σκέλος περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις για περικοπές των συντάξεων το 2019 και των μισθών το 2020, μαζί με τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί για κάθε χρονιά ενώ προβλέπει ότι εκτός από την επίτευξη του στόχου για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ύψους 8 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για φοροαπαλλαγές και κοινωνική πολιτική.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης