Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσίπρας: Είμαι περήφανος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ - Το όνομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Τσίπρας: Είμαι περήφανος για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ - Το όνομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

Η συμφωνία θα επικυρωθεί από την ελληνική βουλή αφού έχει ολοκληρωθεί πλήρως η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα

Απόλυτα υπερήφανος για τη συμφωνία με τον Zoran Zaev για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Τσίπρας –με μία μικρή καθυστέρηση, καθώς ο ομόλογός του Zaev πραγματοποίησε το δικό του διάγγελμα στις 19.30 ώρα Ελλάδας- ανακοίνωσε ότι το νέο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Severna Makedonija» ή σε ελληνική μετάφραση «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Το εν λόγω όνομα θα είναι erga omnes, δηλαδή θα χρησιμοποιείται τόσο στις διμερείς όσο και στις διεθνείς σχέσεις των δύο χωρών, ενώ η γειτονική χώρα έχει δεσμευθεί για αλλαγή του Συντάγματός της.
Σύμφωνα με το διάγγελμα του κ. Τσίπρα «από την ανεξαρτησία του από το ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας, η γειτονική χώρα έφερε την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας, κάτι το οποίο συνεπάγονταν και την οικειοποίηση της βαριάς κληρονομιάς της ελληνικής Μακεδονίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης