Αναλύσεις

Αναβλήθηκε η απόφαση του ESM για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Αναβλήθηκε η απόφαση του ESM για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Η αναβολή της εκταμίευσης της υποδόσεις συνδέεται με το γεγονός ότι η πρόοδος της ελληνικής κυβέρνησης δεν κρίθηκε επαρκής

Αναβλήθηκε η απόφαση του ESM, του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από τη σημερινή συνεδρίασή του.
Η εκταμίευση της υποδόσης είναι συνδεδεμένη με την πρόοδο όσον αφορά την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου από τα προηγούμενα κεφάλαια που διατέθηκαν γι αυτόν τον σκοπό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναβολή συνδέεται με το γεγονός ότι η πρόοδος της ελληνικής κυβέρνησης δεν κρίθηκε επαρκής.
Και αυτό διότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν τον Απρίλιο μικρή μόνο μείωση στα 2,617 δισ. ευρώ από 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η απόφαση του χθεσινού (7/7) εισήγηση του EuroWorking Group ήταν αρνητική για την εκταμίευση της δόσης.
Σημειώνεται ότι στις 27 Μαρτίου, το Συμβούλιο Διευθυντών ενέκρινε την τέταρτη δόση στην Ελλάδα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ καθώς και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εξόφληση ληξιπρόθεσμων και τη δημιουργία αποθεματικού ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης