Αναλύσεις

Διακόπτει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα η Τουρκία

Διακόπτει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα η Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης αναφερόμενος στην Ελλάδα

Πράξη κάνει τις απειλές της η Τουρκία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διακόπτει τη διμερή συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, ως αντίποινα για την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών.
«Έχουμε μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και τώρα την αναστέλλουμε», δήλωσε ο Cavusoglu στην εφημερίδα Hurriyet, αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος για την ανατροπή του Recep Tayyip Erdogan τον Ιούλιο του 2016.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός στους πραξικοπηματίες, ο Cavusoglu τόνισε: «Η κυβέρνηση της Ελλάδας πράγματι θέλει να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση από τη Δύση».
Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «υπάρχει μια συμφωνία με την ΕΕ για τους πρόσφυγες και μια διμερής συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή.
Αναστέλλουμε αυτή τη συμφωνία».

Κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα

Η Τουρκία από νωρίς σήμερα έχει προχωρήσει σε κλιμάκωση της έντασης με το Αιγαίο, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Erdogan, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα επιφυλακής στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε για «να αποφευχθεί πιθανή πρόκληση την Ελλάδα», στο πλαίσιο της «αυξανόμενης έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος».


 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης