Αναλύσεις

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Δεν θα υπάρξει συμφωνία, αν δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Δεν θα υπάρξει συμφωνία, αν δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes

Υπάρχουν οι πολιτικοί και οι κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αν δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, διαμηνύοντας πως αν δεν συμφωνηθούν όλα δεν θα συμφωνηθεί τίποτα.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του «Ε» ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία.
«Όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «υπάρχουν οι πολιτικοί και οι κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία για το ονοματολογικό».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά».
«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, στο οποίο είναι εγκλωβισμένος» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος σχετικά με τη στάση των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία ονομασία με τον όρο Μακεδονία, τόνισε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης».
«Η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να δικαιολογήσει και τις αντιδράσεις του κ.Καμμένου αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση για το πρόσφατο ταξίδι του στο Μονακό.
«Είναι δίκαιη η οργή του.
Ο τρόπος που τοποθετείται είναι γνωστός.
Του έχει ασκηθεί κατά την γνώμη μια άδικη κριτική και απαντά με τον τρόπο που εκείνος θεωρεί ότι μπορεί να εκφράσει και την οργή και την αγανάκτησή του.
Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος εκφράστηκε με σκληρές εκφράσεις και για τις Παμμακεδονικές οργανώσεις.
«Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις είναι μορφώματα που λειτουργούν με ένα ακραίο τρόπο, δεν θεωρώ ότι εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι συγκεκριμένες οργανώσεις.
Ο τρόπος που έχουν επιλέξει να τοποθετούνται μου είναι αδιάφορος» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για τις φοροελαφρύνσεις, στις οποίες αναφέρθηκε χθες σε ομιλία του ο πρωθυπουργός, ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος, καθώς όπως είπε, υπάρχει διαρκής υπεραπόδοση, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι δεν έχει σχέση με το πλεόνασμα και είναι ένα θέμα που δεν έχει υποστεί καμία κριτική από τους δανειστές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης