Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αποκάλυψη: Πόσα έχει το Ταμείο της Folli Follie; - Στην Ελλάδα 130 εκατ στην Κίνα 100 εκατ

Αποκάλυψη: Πόσα έχει το Ταμείο της Folli Follie; - Στην Ελλάδα 130 εκατ στην Κίνα 100 εκατ

Η εικόνα που αποκόμισαν οι τραπεζίτες είναι ότι η Folli Follie υπό διαφορετικό σχήμα και προφανώς μικρότερη μπορεί να διασωθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί ως εταιρία εφόσον κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες – που πλέον είναι και νομικές –

Απάντηση στο βασικό ερώτημα της αγοράς – τουλάχιστον για ένα σκέλος της – έδωσε η διοίκηση της Folli Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση που είχε ο Τζ. Κουτσολούτσιος με τους έλληνες τραπεζίτες τους αποκάλυψε στις πολλές ερωτήσεις που του έκαναν ότι το Ταμείο στην Ελλάδα της Folli Follie είναι 130 εκατ ευρώ.
Η εταιρία στην Ελλάδα είναι υγιής δήλωσε ο ίδιος «η εταιρία που διαχειρίζομαι εγώ δηλαδή τις δραστηριότητες στην Ελλάδα είναι υγιής, τα δάνεια είναι ενήμερα και υπάρχει ταμείο 130 εκατ.
Στην Κίνα δεν έχω ακόμη εικόνα»
Με βάση τους τραπεζίτες το ταμείο στο εξωτερικό είναι περίπου ή κάτω από 100 εκατ ευρώ, ωστόσο προφανώς και δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Άρα συνολικά 130 + 100 = 230 εκατ ευρώ σε σύνολο 446 εκατ ευρώ που ανέφερε η εταιρία ότι έχει στο Ταμείο της.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές


1)Το σενάριο διάσωσης που βλέπουν για την Folli Follie είναι να διατηρήσει τα ελληνικά assets που οι αξίες τους ξεπερνούν τα 650 εκατ - μαζί με την Ελβετία - και να πουλήσει ίσως έναντι ευτελούς τιμής τις δραστηριότητες στην Κίνα στην Fosun.
Η Fosun αρνείται να σχολιάσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά όπως αναφέρουν οι τραπεζίτες όλα έχουν μια τιμή.
Μετά το σοκ των δραματικών εξελίξεων ο όμιλος Folli Follie για να επανέλθει θα πρέπει να αλλάξει ριζικά στρατηγική.
Η αλλαγή στρατηγικής έχει να κάνει με τον όμιλο.
Φαίνεται με βάση τα στοιχεία των τραπεζών ότι όντως η Folli Follie στην Ελλάδα έχει αξία, Ταμείο και είναι κερδοφόρος.
Στην Κίνα υπάρχει τέτοιας κλίμακας ασάφεια και αβεβαιότητα που ουδείς μπορεί να ξέρει εάν αυτά τα 210 εκατ που λείπουν από το Ταμείο είναι σε εμπορεύματα ή άλλες δραστηριότητες ή εάν ήταν λογιστικό τρικ τα 446 εκατ ταμείο της Folli Follie.
Η πρόταση των τραπεζών πάντως είναι να διαχωριστεί η εταιρία σε Folli Follie Ελλάδος και Ευρώπης που θα μείνει στην εταιρία και δραστηριότητες στην Κίνα που θα πουληθούν.

2)Οι τραπεζίτες διαπίστωσαν ότι υπήρχε διάθεση συνεργασίας της διοίκησης της Folli Follie προς τις τράπεζες.
Για τα 49 εκατ δάνεια που έχουν χορηγήσει – ποσό που επιβεβαιώνει τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει το BN σε σχέση με πολλά άλλα ποσά που έχουν αναφερθεί -  διασφάλισαν επιπρόσθετες εγγυήσεις.
Αν και στο τραπέζι βρίσκεται η διάθεση ως πρόσθετη εξασφάλιση στα δάνεια των τραπεζών του 40% των πολυκαταστημάτων Attica…η Folli Follie θέλει να διαθέσει μετοχές των δραστηριοτήτων στην Ελβετία.
Το θέμα αυτό βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

3)Οι τραπεζίτες πήραν διαβεβαιώσεις ότι τόσο τα δάνεια όσο και τα ομόλογα θα εξυπηρετούνται και ήδη οι τράπεζες έχουν διασφαλιστεί.
Να σημειωθεί ότι το ομολογιακό δάνειο λήξης 2012 σε ελβετικό φράγκο έχει τιμή 40,5 με 41,5 μονάδες βάσης και απόδοση 35%.
Το ομολογιακό δάνειο λήξης 2019 σε ευρώ έχει τιμή 39 με 47 μονάδες βάσης ή απόδοση 139%.
Πάντως μέχρι τώρα τα δάνεια είναι ενήμερα και τα ομόλογα παρά το σοκ της τιμολόγησης – αποτίμησης η διοίκηση αναφέρει ότι όλα θα πληρωθούν.

4)Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι η αξία των assets στην Ελλάδα και Ευρώπη μπορεί να φθάνει τα 650-750 εκατ ευρώ αν και χρειάζεται ανάλυση των κύριων assets.

5)Η εικόνα που αποκόμισαν οι τραπεζίτες είναι ότι η Folli Follie υπό διαφορετικό σχήμα και προφανώς μικρότερη μπορεί να διασωθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί ως εταιρία εφόσον κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες – που πλέον είναι και νομικές –

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης