Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Zaev: Συμφωνία επί της αρχής με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας

Zaev: Συμφωνία επί της αρχής με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η συνάντηση μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα είπε ο Zaev

Την θέση ότι δεν υπάρχει τελική συμφωνία αλλά συμφωνία επί της αρχής με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη συμπλήρωση ενός έτους στην πρωθυπουργία της χώρας.
Όπως είπε ο Zaev, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας ενώ υπογράμμισε πως η τελική συμφωνία με την Ελλάδα θα επικυρωθεί από το κοινοβούλιο με πλειοψηφία προτού πάει σε δημοψήφισμα.
«Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα.
Έχουμε μια συμφωνία επί της αρχής.
Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» υποστήριξε ο Zaev, τονίζοντας ότι στη συνέχεια «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία».
Ο Zaev δεν αποκάλυψε πληροφορίες για τα βήματα που θα χρειαστούν εάν επιτευχθεί μια συμφωνία σε ό,τι αφορά την ημερομηνία ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αλλά και το δημοψήφισμα που θα δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τοποθετηθούν για τη συμφωνία με την Ελλάδα.
«Θα γίνει δημοψήφισμα, οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο.
Οι πολίτες περιμένουν κάποιον που θα μπορεί να ηγηθεί, οι αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προσφέρουν ένα μέλλον στους πολίτες» είπε ο Zaev, υπογραμμίζοντας ότι «η γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών έχουν διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα και ότι οι δύο χώρες δεν υπήρξαν ποτέ πιο κοντά σε λύση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης