Αναλύσεις

Ξεκίνησε η διάσκεψη Κοτζιά - Dimitrov στη Ν. Υόρκη

Ξεκίνησε η διάσκεψη Κοτζιά - Dimitrov στη Ν. Υόρκη

Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών και ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ συναντήθηκαν εκ νέου παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

 Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας (10 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης) ο β’ γύρος διαβουλεύσεων του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας

Οι συνομιλίες διεξάγονται στον 15ο όροφο του κτηρίου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή  Μάθιου Νίμιτς.

Την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών και ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ συναντήθηκαν εκ νέου παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά - Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζαεφ δήλωσε πως «είμαστε κοντά στη λύση», τονίζοντας ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα της χώρας».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, σε τηλεμαχία που είχε στα Σκόπια με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι «δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια, ούτε θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία την επόμενη περίοδο». «Αν χάσουμε την ευκαιρία, τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση και θα έχει ακόμα μικρότερες πιθανότητες λύσης» προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης