Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αύριο η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Αύριο η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι  το Βερολίνο επέμεινε στην άποψη ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του προγράμματος
Αύριο, Πέμπτη 22/12/2016 , αναμένεται τελικά να αποσταλεί στους θεσμούς η επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου  σχετικά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τις παροχές.
Οι διαβουλεύσεις είναι από το πρωί εντατικές και συνεχίζονται και αύριο οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, με στόχο να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, η επιστολή συντάσσεται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και επομένως, πρόκειται να πάρει περισσότερο χρόνο από αυτό που προβλεπόταν.
Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι  το Βερολίνο επέμεινε στην άποψη ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν (έκτακτο βοήθημα προς συνταξιούχους και αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου) επηρεάζουν τη βιωσιμότητα του προγράμματος. Παράλληλα δεν φαίνεται να έχει αποδεχθεί, μέχρι τώρα, την πρόταση απεμπλοκής μέσω επιστολής του υπουργού Οικονομικών.
Νωρίτερα υπήρξαν σενάρια ακόμη και για έκτακτη σύγκληση του Eurogroup, προκειμένου να αναζητηθεί λύση, κάτι πάντως που διαψεύδεται και από το Μαξίμου. 
Από το γραφείο του πρωθυπουργού  πάντως τονίζεται ότι, σε αυτή τη φάση, δεν είναι προγραμματισμένη ούτε καν συνεδρίαση του Euroworking Group.
Πηγές από το  Μαξίμου εξέφραζαν την άποψη ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα τηλεδιάσκεψη EWG ή Εurogroup. «Θα δοθεί λύση που θα ξεκλειδώσει σύντομα τα βραχυχρόνια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» σημείωναν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή των τελευταίων δεν θα συνδεθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Παράλληλα ευρωπαϊκή πηγή εκτιμούσε πως «οδεύουμε προς μία λύση» και απέκλειε το ενδεχόμενο να χρειαστεί έκτακτο Eurogroup.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης