Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ισοδύναμα για τις παροχές της κυβέρνησης ζητά το EWG - Πιθανή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

Ισοδύναμα για τις παροχές της κυβέρνησης ζητά το EWG - Πιθανή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup
Το Euro Working Group ζητά ισοδύναμα, στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 από τις εξαγγελίες ύψους 617 εκατ. ευρώ  της κυβέρνησης.
Ανοικτό αφήνουν πηγές της Κομισιόν να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup, σε περίπτωση που το Euro Working Group δεν καταφέρει να βρει λύση για το αν θα πρέπει να ξεπαγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για έκτακτες παροχές σε συνταξιούχους.
Σε ότι αφορά τις γραπτές διαβεβαιώσεις που θα πρέπει να αποστείλει η ελληνική πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει αποστείλει ακόμα τη σχετική επιστολή, πλην όμως αναμένεται να το πράξει, από τη στιγμή που οι θεσμοί το έχουν ζητήσει και κρίνεται σκόπιμο για την όλη διαδικασία.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, μέτρα-«κάβα», αλλά και «δήλωση μετάνοιας» από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δεν ξαναμοιράσει παροχές χωρίς την σύμφωνη γνώμη των θεσμών, ζήτησε το χθεσινό (20/12) Euro Working Group (EWG), προκειμένου στη σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση να «ξεπαγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Ταυτόχρονα αναζητούνται ισοδύναμα, στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 από τις εξαγγελίες ύψους 617 εκατομμυρίων ευρώ  της κυβέρνησης.
Αυτό που αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση τα ισοδύναμα αυτά ούτε να ψηφιστούν, ούτε να ανακοινωθούν, απλά «θα εντοπιστούν».
Πάντως, οι τεχνοκράτες της ευρωζώνης δεν αρκέστηκαν στις επανειλημμένες αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι το βοήθημα προς τους συνταξιούχους θα είναι εφάπαξ και ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις, ότι ο «μποναμάς» αυτός δεν θα επαναληφθεί.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης