Αναλύσεις

Μανιάτης: Η ΔΕΗ έχασε 6 δισ σε επενδύσεις και έσοδα - Εκλογές τον Μάιο του 2019

Μανιάτης: Η ΔΕΗ έχασε 6 δισ σε επενδύσεις και έσοδα - Εκλογές τον Μάιο του 2019
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρώην υπουργού ενέργειας στα ΝΕΑ στις 19/5/2018
Στην θέση του ότι η ΔΕΗ έχασε 6 δισ σε επενδύσεις και έσοδα επέμεινε με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρώην υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης.
Αναλυτικά ανέφερε:
Ο τυχοδιωκτισμός και οι πολιτικές ευθύνες του Α. Τσίπρα στο θέμα της ΔΕΗ είναι τραγικές. Σε περίπτωση κατάρρευσης της εταιρείας θα είναι και ποινικές.
Υπέγραψε τη μείωση κατά 50% των κερδών της, τον υποτριπλασιασμό της χρηματιστηριακής της αξίας, την απώλεια 6 δις € εσόδων κι επενδύσεων, τον υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φτωχοποιημένων από το ΣΥΡΙΖΑ πολιτών.
Τώρα προετοιμάζει και την αύξηση των τιμολογίων. Ό,τι και να κάνει, όσο και να κρυφτεί, δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς του.
 
Για την σχέση του με την Φώφη Γεννηματά:

Με τη Φ. Γεννηματά μας συνδέει διαχρονικά προσωπική φιλία και κοινοί αγώνες για τον τόπο, το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη. Είμαι περήφανος που το Νοέμβριο συμμετείχα σε μια κορυφαία, γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση στα πλαίσια της ηγετικής εκλογής. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικά σχόλια ανάξια σχολιασμού και από τους δυο μας.
Χαίρομαι γιατί στο Συνέδριό μας υιοθετήθηκαν βασικές προεκλογικές μου θέσεις, όπως η κατάργηση του Υπερταμείου και ο μετασχηματισμός του σε Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η στρατηγική για μετατροπή του πελατοκεντρικού κράτους σε κράτος project manager, με πλήρη αξιολόγηση όλων, στοχοθεσίες και πραγματικά bonus παραγωγικότητ ας για όσους εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες.
Ειδικά για τη νέα γενιά, ο αγώνας μου για απελευθερωμένα, καινοτομικά δημόσια Πανεπιστήμια, που μαζί με αξιόπιστα ιδιωτικά, μπορούν να συνεισφέρουν κατά 2% στο ΑΕΠ, να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους νέους και να μετασχηματίσουν την Ελλάδα σε παγκόσμιο Κέντρο Ξενόγλωσσων Μεταπτυχιακών Σπουδών.
 
Για τις εκλογές:

Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο με απώτατο σημείο τον Μάη του 2019. Τρέμουν τις μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου που υπέγραψαν.
Ο Α. Τσίπρας μπροστά στη βέβαιη ήττα του, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό ή πολιτειακό τέχνασμα, προκειμένου να υποσκάψει την επόμενη μέρα.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης