Αναλύσεις

Φοροελαφρύνσεις με τα υπερπλεονάσματα συμφώνησαν κυβέρνηση - δανειστές - Τεχνική συμφωνία στις 19/5 - Το 2020 το αφορολόγητο

Φοροελαφρύνσεις με τα υπερπλεονάσματα συμφώνησαν κυβέρνηση - δανειστές - Τεχνική συμφωνία στις 19/5 - Το 2020 το αφορολόγητο
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί το ύψος της υπέρβασης
Σε φοροελαφρύνσεις με τα υπερπλεονάσματα συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.gr, με το ΔΝΤ να αναθεωρεί τον στόχο για το πλεόνασμα στο 3,5% για το 2018 από 2,9% που προέβλεπε το Ταμείο στην έκθεση που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί το ύψος της υπέρβασης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα ξεκαθάρισε το τοπίο και για τα συμφωνηθέντα: περικοπές στις συντάξεις και μειώσεις στο αφορολόγητο.
Συγκεκριμένα οι συντάξεις μετά τον επαναϋπολογισμό τους θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ το αφορολόγητο μετά την υποχώρηση του ΔΝΤ θα μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Σε ότι αφορά το θέμα της ανάπτυξης το οποίο πρόσφατα ΔΝΤ - ΕΕ και κυβέρνηση αναθεώρησαν τον στόχο, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δεν ανησυχεί και ότι η ανάπτυξη μπορεί να φτάσει στο 2% -2,1% το 2018, όπως άλλωστε προβλέπει και το μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στις Βρυξέλλες.
Κλείνοντας η ίδια πηγή είπε ότι η υπέρβαση στα πλεονάσματα αν και μικρή είναι μόνιμη και το Σάββατο θα υπάρξει τεχνική συμφωνία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης