Αναλύσεις

Έστειλε την επιστολή... συμμόρφωσης στο EuroWorking Group ο Τσακαλώτος

Έστειλε την επιστολή... συμμόρφωσης στο EuroWorking Group ο Τσακαλώτος
Στη σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση αναμένεται το EWG να «ξεπαγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος
Έστειλε την επιστολή... συμμόρφωσης στο EuroWorking Group ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίςο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι δεν ξαναμοιράσει παροχές χωρίς την σύμφωνη γνώμη των θεσμών.
Την επιστολή είχε ζητήσει το Euro Working Group (EWG) προκειμένου στη σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση να «ξεπαγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.
Ταυτόχρονα αναζητούνται ισοδύναμα στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 από τις εξαγγελίες ύψους 617 εκατ. ευρώ  της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε σήμερα στους δανειστές σχετική επιστολή, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεδιάσκεψη έγινε σε ηλεκτρισμένο κλίμα, καθώς ο Γερμανός εκπρόσωπος κράτησε από την πρώτη στιγμή σκληρή στάση ζητώντας ισοδύναμα μέτρα, εκφράζοντας την άποψη ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές.
Η έκθεση των θεσμών σχετικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα ανέφερε ότι «οι ελληνικές Αρχές κατά την προηγούμενη αποστολή των θεσμών τους ενημέρωσαν ότι σκέφτονταν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν μέρος της υπεραπόδοσης του προϋπολογισμού για κοινωνικούς σκοπούς, αλλά από τότε δεν έγινε καμία συζήτηση ή αναλυτική πρόταση». Επιπλέον, σημείωνε ότι «οι θεσμοί είχαν ρητώς συστήσει να μην προχωρήσουν προσθέτοντας περισσότερο κόστος στις συντάξεις σε περίπτωση υπεραπόδοσης προϋπολογισμού, αλλά να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να συσσωρεύσουν ταμειακά αποθέματα ασφαλείας».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης