Αναλύσεις

Eπιστολή δέσμευσης για ισοδύναμα αν χρειαστούν θα δώσει η κυβέρνηση στους πιστωτές

Eπιστολή δέσμευσης για ισοδύναμα αν χρειαστούν θα δώσει η κυβέρνηση στους πιστωτές
Oι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν αύριο 21/12/2016 το απόγευμα
Επιστολή δέσμευσης για ισοδύναμα αν χρειαστούν μετά το επίδομα στους συνταξιούχους θα δώσει η κυβέρνηση στους πιστωτές,η οποία επιστολή θα διερευνηθεί και από τα κράτη - μέλη.
Αν ικανοποιήσει το σύνολο τότε θα κλείσει ο κύκλος αυτός της διαπραγμάτευσης όπως εξελίχθηκε με ταυτόχρονη όμως δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα επαναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία στο μέλλον.
Πιθανές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Euroworking Group σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην τηλεδιάσκεψη του EWG ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω στις πιθανές συνέπειες που τυχόν θα έχουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος τα πρόσφατα μέτρα που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.
«Χωρίς ομοφωνία» ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τα πρόσφατα νομοθετημένα μέτρα  για τις παροχές στους συνταξιούχους στην Ελλάδα.
Oι διαβουλεύσεις στα κράτη-μέλη θα συνεχιστούν αύριο 21/12/2016 το απόγευμα, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή, οπότε αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο μέλλον».
Νωρίτερα ο γερμανός υπουργός οικονομικών είχε προδικάσει τη σκληρή στάση που θα κρατούσε ο εκπρόσωπος του κατά τη συνεδρίαση επισημαίνοντας ότι η απόφαση της Αθήνας δεν είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης