Αναλύσεις

H δικαιοσύνη διερευνά ποινικά αδικήματα στον τομέα των κατασκευών

H δικαιοσύνη διερευνά ποινικά αδικήματα στον τομέα των κατασκευών
Στον εισαγγελέα βρέθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρα, Δημήτρης Κούτρας, με επίκεντρο μια παλιά υπόθεση που αφορούσε τη Μοχλός
Στον εισαγγελέα βρέθηκε σχετικά πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρα, Δημήτρης Κούτρας, με επίκεντρο μια παλιά υπόθεση που αφορούσε τη Μοχλός συμφερόντων Στέγγου.
Η υπόθεση της εμπλοκής του Άκτωρα και του Μοχλού αποτελεί προϊόν δικαστικής έρευνας, αλλά δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση του καρτέλ στον χώρο των κατασκευών.
Ως γνωστόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα και κατέληξε σε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.
Στη συνέχεια άρχισε μια διαδικασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία εάν οι εταιρείες αποδεχθούν σε ένα βαθμό τα όσα τους έχουν καταλογιστεί και άρα δεν προβάλλουν ενστάσεις, τους επιδικάζεται ένα πρόστιμο εν είδει συμβιβασμού.
Η εν λόγω διαδικασία ολοκληρώθηκε και τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να καταβάλλονται από τις εταιρείες.
Από την πλευρά της, όμως, η ελληνική Δικαιοσύνη βασιζόμενη στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού υποστηρίζει ότι αποκαλύπτεται πως έχουν γίνει κάποια αδικήματα που δεν σχετίζονται με την αγορά, αλλά είναι ποινικά, που στρέφονται κατά προσώπων και όχι κατά εταιρειών.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι σε εξέλιξη η έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για ποινικά αδικήματα που βαραίνουν φυσικά πρόσωπα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες , ο εισαγγελέας Διαφθοράς εξετάζει θέματα ποινικής δίωξης για
- συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης
- κατάχρηση δημοσίου χρήματος
- αλλοίωση διαγωνισμού με διπλασιασμό κέρδους

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης