Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γεννηματά: Χάθηκαν μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια

Γεννηματά: Χάθηκαν μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια
«Ο τομέας της ενέργειας βρίσκεται σε μια ραγδαία εξέλιξη» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά
«Η τριετία 2015-2018 είναι τρία χαμένα χρόνια, είναι χαμένες ευκαιρίες για την Ενέργεια, για την υλοποίηση νέων σχεδίων τα οποία είχαν μεγάλες προοπτικές για την οικονομία», ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κ.Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία, το οποίο διοργανώνεται στις 3-5 Μαΐου στην Αθήνα.
«Το συνέδριο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι εξελίξεις στην ενέργεια είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο τομέας της ενέργειας βρίσκεται σε μια ραγδαία εξέλιξη. Με την αποκεντρωμένη παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας, τις νέες οδεύσεις, τις νέες τεχνολογίες και τις ΑΠΕ. Σε αυτό το νέο ενεργειακό σκηνικό έχει σημασία η Ελλάδα να είναι στην πρωτοπορία των εξελίξεων. Χωρίς καθυστερήσεις, με πολιτικές και μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό», σημείωσε η κα Γεννηματά.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο ενεργειακό πρόγραμμα του κόμματος τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον κλάδο είναι η χάραξη μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού. Όπως επεσήμανε η Ελλάδα μπορεί να καταστεί κόμβος και να ισχυροποιήσει την πολιτική της επιρροή. Η στροφή της ΕΕ στην κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, οι στόχοι για το 2030-2050, η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, αποτελούν εθνικές προτεραιότητες του Κινήματος Αλλαγής, όπως επεσήμανε η κα Γεννηματά.
Πιο συγκεκριμένα, στους στόχους της πολιτικής της παράταξης -όπως τόνισε η κα Γεννηματά-συγκαταλέγονται η εξασφάλιση της ενεργειακή επάρκειας, τα προσιτά ενεργειακά αγαθά σε όλες τις περιοχές της χώρας, την ανάδειξη του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, την προώθηση της αναπτυξιακής διάστασης της ενέργειας μέσω επενδύσεων, την ενεργή συμμετοχή στις διεθνείς προσπάθειες κατά της Κλιματικής Αλλαγής , τη σταδιακή μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών μέχρι το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης