Αναλύσεις

Σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες το μέλλον των πετρελαϊκών μονάδων στα νησιά που συνδέονται στο ηπειρωτικό σύστημα

Σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες το μέλλον των πετρελαϊκών μονάδων στα νησιά που συνδέονται στο ηπειρωτικό σύστημα
Τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν είναι αρκετά και δύσκολα, αρχής γενομένης από το ποιες μονάδες χρειάζονται ως εφεδρεία και για πόσο χρονικό διάστημα
Στη «σκιά» της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων, και του σημαντικού οικονομικού και περιβαλλοντικού οφέλους που αυτή φέρνει, θα πρέπει να δοθεί απάντηση σε μία μεγάλη σειρά ζητημάτων αναφορικά με την τύχη των πετρελαϊκών μονάδων, πως έως τώρα κάλυπταν την τροφοδοσία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων της Σύρου, της Πάρου και της Μυκόνου.
Η ΔΕΗ μάλιστα, στην οποία ανήκουν οι μονάδες, έχει θέσει ήδη το θέμα στη ΡΑΕ.
Έτσι, αναμένει τη θέση της Ρυθμιστικής Αρχής, ώστε να εξακριβώσει πώς θα προσαρμόσει τη διαχείριση του εν λόγω παραγωγικού δυναμικού στα νέα δεδομένα, τα οποία δημιουργεί η άρση της «ηλεκτρικής απομόνωσης» των κυκλαδίτικων νησιών.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι αρκετά, ξεκινώντας κατ’ αρχάς από το ποιες μονάδες χρειάζονται ως εφεδρεία και για πόσο μεταβατικό διάστημα, με δεδομένο πως η ολοκλήρωση της διασύνδεσης σημαίνει πως τα έντεκα κυκλαδίτικα νησιά αυτών των αυτόνομων συστημάτων ηλεκτροδοτούνται πλέον από το διασυνδεδεμένο δίκτυο.
Αντίστοιχα, θα πρέπει να αποσαφηνισθεί ποιοι σταθμοί μπορούν να αποσυρθούν ή να μεταφερθούν.

Χρηματοοικονομικές παράμετροι

Την ίδια στιγμή, το νέο καθεστώς δημιουργεί και ζητήματα χρηματοοικονομικής φύσης τα οποία είναι απαραίτητο να απαντηθούν, όπως τι θα γίνει με τα κόστη επενδύσεων που δεν έχουν ανακτηθεί έως τώρα.
Παράλληλα, όσον αφορά τις μονάδες που θα παραμένουν σε εφεδρεία, θα χρειαστεί να βρεθεί ένας τρόπος για να καλύπτονται τα σχετικά κόστη.
Όπως είναι φυσικό, αυτά τα κόστη θα περιορίσουν την ελάττωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), που θα επιφέρει η διασύνδεση.
Επομένως, ένα ακόμη κρίσιμο ερώτημα είναι σε ποιον βαθμό θα αντισταθμίσουν τη μείωση των ΥΚΩ, και επομένως το οικονομικό όφελος της διασύνδεσης, αλλά και μήπως εν τέλει θα απειλήσουν να την εξαλείψουν.
Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζουν ότι το θέμα είναι σοβαρό, τόσο πολιτικό όσο και ρυθμιστικό, και απαιτεί και νομοθετικές ρυθμίσεις.
Από τη μεριά τους, οι Διαχειριστές επισημαίνουν πως χρειάζονται προσαρμογές στις διαδικασίες που εφαρμόζουν, όπως στις εκκαθαρίσεις και τη διαχείριση των μονάδων.
Σε κάθε περίπτωση, η αρχή του τέλους της πετρελαϊκής εξάρτησης των Κυκλάδων έχει δημιουργηθεί «γκρίζες ζώνες», που πρέπει να διευκρινιστούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης