Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τotal,ENI και BP στους παγκόσμιους νικητές της Goldman - To Karish Tanin της Energean στα νέα 16 projects κλειδιά

Τotal,ENI και BP στους παγκόσμιους νικητές της Goldman - To Karish Tanin της Energean στα νέα 16 projects κλειδιά
Οι νέες μεγάλες δουλειές και οι κυρίαρχοι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Στην καταγραφή των επιχειρήσεων - νικητών που έχουν καταγράψει σημαντικές προόδους στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου προχώρησε η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, στη κατηγορία των νικητών του κλάδου προστέθηκαν οι BP, Chevron και η Hess την ώρα που οι Lundin, Tullow, Devon, Concho και EOG αποσύρθηκαν το περασμένο έτος.
Απεναντίας, οι Total, ENI, Petrobas, Anadarko, Galp και η Range διατηρήθηκαν ακέραιες στη θέση τους.
Όπως σημειώνει η έκθεση της Goldman, αυτές οι εταιρείες διαθέτουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων (τουλάχιστον δύο υπό ανάπτυξη) πάνω από το μέσο όρο που βασίζονται σε τρεις παράγοντες: α) την κερδοφορία, β) ανάκαμψη ταμειακών ροών και γ) ανάκαμψη παραγωγής.

Οι μεγάλες δουλειές για την Goldman σε Charts





Οι «νικητές» κατέχουν νέα και σημαντικά έργα που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο συστατικό της αγοραστικής τους αξίας, καταγράφουν υψηλή κερδοφορία ενώ βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα αναπτύξουν τις ταμειακές τους ροές.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση η τιμή του Brent αναμένεται να ισορροπήσει σε μακροπρόθεσμο πλάνο στα 60 δολάρια ανά βαρέλι.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση με τίτλο «Top projects» έχει καταγράψει μια αναλυτική λίστα δεδομένων που αφορούν τις εταιρείες, υπογραμμίζοντας ότι από το 2003 μέχρι το 2018 το νούμερο 50 των πεδίων δράσης έγινε 445.
Σε αυτά περιλαμβάνονται οι τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και προβλέπεται ότι τα top projects θα αντιπροσωπεύουν σε λιγότερα από δέκα χρόνια το 60% της παγκόσμιας αγοράς.
Το τρέχον έτος προστέθηκαν 16 νέα έργα, εκ των οποίων τα 7 αφορούν το φυσικό αέριο, τα 3 το LNG και 6 για έρευνες υδρογονανθράκων σε μεγάλα θαλάσσια βάθη.
Πρόκειται για τα εξής: Arctic LNG, Driftwood LNG, Qatar LNG Expansion, Juniper, Amoca, Zama, Willow, Owowo, Ballymore, Whale, Block SK318,Block SK20, Barossa, Fenix, South Pars 11 και Κarish Tanin.
Το τελευταίο είναι το γνωστό project της Energean Oil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης