Αναλύσεις

Pyatt: Πολύ σημαντικός εταίρος η Ελλάδα στην ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ

Pyatt: Πολύ σημαντικός εταίρος η Ελλάδα στην ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ
H ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις, τόνισε ο Pyatt
Η Ελλάδα, καθώς απελευθερώνει την ενεργειακή της αγορά θα έχει τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο προμηθευτή και σύμμαχο, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως πολύ σημαντικό εταίρο για την ενεργειακή ατζέντα της Ουάσιγκτον.
Μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η ενεργειακή ασφάλεια καθιστά τις χώρες λιγότερο ευαίσθητες σε πιέσεις από εξωτερικές δυνάμεις και κατηγόρησε την Ρωσία ότι έχει χρησιμοποιήσει 55 φορές στο παρελθόν το "όπλο" της διακοπής εφοδιασμού ως εργαλείο για να εδραιώσει τις πολιτικές της.
Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε κατά των αγωγών North και South Stream τονίζοντας ότι αποτελούν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της Μόσχας.
Ο κ. Pyatt τόνισε ότι η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου και από τις ΗΠΑ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ελλάδας και της Ευρώπης και υπενθύμισε την δήλωση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις ΗΠΑ και της συνάντησης με τον Πρόεδρο Trump, ότι η Ελλάδα θα γίνει ο τρίτος εισαγωγέας αμερικανικού αερίου στην Ευρώπη.
Επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και χαρακτήρισε την χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας και ισχυρό εταίρο της Δύσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης