Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη

Νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Ν. Κοτζιάς θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Νέα συνάντηση σήμερα στη Θεσσαλονίκη, Κοτζιά – Ντιμιτρόφ στο περιθώριο της 4μερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΦΥΡΟΜ για τη διασυνοριακή συνεργασία. Στον πυρήνα του ονοματολογικού, που είναι η χρήση του ονόματος των Σκοπίων έναντι όλων (erga omnes), με δέσμευση της άλλης πλευράς για αναθεώρηση του Συντάγματος επικεντρώνεται η νέα συνάντηση των κ.κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ.
Είμαστε, για πρώτη φορά τόσο κοντά σε μια συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον ΣΚAΪ και στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
«Το «erga omnes» σημαίνει ότι αυτό το όνομα το χρησιμοποιούν στις διακρατικές τους σχέσεις, στις γενικότερα διεθνείς τους σχέσεις και στους διεθνείς οργανισμούς. Μέχρι εκεί δεν υπάρχει θέμα. Όμως για να είναι πραγματικό «erga omnes» πρέπει να εφαρμόζεται και στο εσωτερικό της χώρας. Μπορείς να κάνεις μια διεθνή συμφωνία που να τα λέει όλα αυτά; Μπορείς, και υπάρχουν και νομικοί που το πιστεύουν», επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ ωστόσο σε δηλωσεις του επεσήμανε ότι η χωρα του δεν εξεταζει αλλαγή του Συντάγματος τωρα, αλλα πριν από την την ενταξη τους στην ΕΕ και αφησε ανοικτο το ενδεχομενο να δοθουν εγγυησεις στην Ελλαδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης