Αναλύσεις

ΟΠΕΚ: Στο 162% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Απρίλιο 2018

ΟΠΕΚ: Στο 162% ανήλθε το ποσοστό συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο τον Απρίλιο 2018
Οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών
Περαιτέρω πτώση σημείωσε η παραγωγή πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ κατά τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (1/5) το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από τις πετρελαϊκές εταιρείες, τον ΟΠΕΚ, καθώς και συμβουλευτικές εταιρείες.
Ειδικότερα, το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών του ΟΠΕΚ απέναντι στη συμφωνία αυξήθηκε στο 162%, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2017, όταν και τέθηκε η συμφωνία σε ισχύ.
Η παραγωγή του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών ανήλθε στα 32,12 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους.
Μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Βενεζουέλα, με την παραγωγή να υποχωρεί στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας νέο χαμηλό των τελευταίων ετών.
Σημαντική πτώση σημειώθηκε και στην Ανγκόλα, με την παραγωγή να ανέρχεται στα 260 χιλ. βαρέλια ημερησίως, όγκος μικρότερος σε σύγκριση με το ανώτατο όριο που έχει οριστεί για την χώρα.
Σε ότι αφορά τη Νιγηρία και τη Λιβύη, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί ως επί το πλείστον από τη συμφωνία, οι μεταβολές που σημειώθηκαν ήταν οριακές, επηρεάζοντας ελάχιστα τα στοιχεία του Οργανισμού.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία αποτελεί τη χώρα de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, η παραγωγή αυξήθηκε ελαφρώς, λόγω των μεγαλύτερων εξαγωγών, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το όριο που έχει οριστεί.
Όπως αναφέρει η έρευνα του Reuters, ο ΟΠΕΚ άντλησε περίπου 610 χιλ. βαρέλια λιγότερα σε σύγκριση με τον στόχο που έχει θέσει, κυρίως εξαιτίας των ακούσιων μειώσεων σε Βενεζουέλα και Ανγκόλα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης