Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί τη ΔΕΗ ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία
Αναφορικά με το ενδεχόμενο της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, ο γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε πως θα συνεχιστεί η εποπτεία, αλλά θα ονομάζεται παρακολούθηση
Επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για τα περί καθαρής εξόδου εξαπέλυσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι «ο συνεταιρισμός Τσίπρα – Καμμένου τελεί υπό κατάρρευση».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Βραδινή», ο βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε πως «όσο παραμένουν ακόμα στην κυβέρνηση, ας δείξουν τουλάχιστον στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά θέματα».
«Είναι μια βαθιά διχασμένη κυβέρνηση, ακόμη και στα εθνικά μας ζητήματα» δήλωσε, προσθέτοντας πως η ΝΔ «ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά προσεκτική και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να συμβάλει εποικοδομητικά στην αποκλιμάκωση της έντασης. Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητη υποχρέωση μας να επισημαίνουμε τα τραγικά λάθη στη διαχείριση της κατάστασης λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Για την υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου το 2017, ο Λ.Αυγενάκης τόνισε πως είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να απολογείται η κυβέρνηση και όχι να πανηγυρίζει, καθώς είναι, όπως είπε αποτέλεσμα της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής που συρρικνώνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, διογκώνει το ιδιωτικό χρέος και υπονομεύει τους αναπτυξιακούς στόχους».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια, ο γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε πως θα συνεχιστεί η εποπτεία, αλλά θα ονομάζεται παρακολούθηση. «Αν υπήρχε έξοδος από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, γιατί να υπάρχουν νέα μέτρα και μάλιστα πιο σκληρά το 2019 και το 2020;» διερωτήθηκε ο κ. Αυγενάκης.
Μιλώντας για την πώληση λιγνιτικών μονάδων στη ΔΕΗ, σημείωσε πως «η κυβέρνηση χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει τη χώρα», εκτιμώντας πως οδηγεί «νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και ταυτόχρονα υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία».
Τέλος, σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος, τόνισε πως «οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές προχωράνε και στις 13 Μαΐου, τα μέλη μας θα εκλέξουν τα στελέχη μας σε τοπικό επίπεδο και τους συνέδρους για το 12ο Τακτικό Συνέδριο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι έχουμε πολλές νέες εγγραφές μελών και πάνω από 100 χιλιάδες ανανεώσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης